Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Korte tijd onrustig bij sit-in protest pro-Palestijnse demonstranten bij station: Eén man aangehouden

Algemeen

ZWOLLE – Het was maandag even onrustig bij het sit-in protest van pro-Palestijnse demonstranten bij het station. Een voorbijganger zorgde voor onrust. Hij moest worden ontzet door de politie en is aangehouden.

Met de sit-in was er weer een Palestijns protest in Zwolle. Al enige tijd worden er in Nederland bij stations sit-ins georganiseerd door Pro-Palestijnse demonstranten. Danish Malik besloot om een sit-in te houden in Zwolle. Eerder hield hij al twee pro-Palestinaprotesten in Zwolle. Aanvankelijk zou de sit-in afgelopen vrijdag plaatsvinden, maar uiteindelijk werd de demonstratie verschoven naar maandag.

Een kleine honderd demonstranten deden maandag mee aan de sit-in. De omstreden leus ‘From the river to the sea, Palestine will be free’, was veelvuldig te horen, maar er werd niet ingegrepen door de politie.

De sit-in vond plaats voor de ingang van de stationshal. De demonstranten kregen geen toestemming om in het stationsgebouw te demonstreren. Aanvankelijk waren er geen problemen, maar dat veranderde toen een voorbijganger iets riep. De man werd door de politie gesommeerd om te vertrekken. Toen hij dat weigerde, escaleerde de boel even. Hij beledigde de politie en werd gearresteerd. Verschillende demonstranten renden op de man af. Een van de demonstranten maakte een slaande beweging naar de man werd tegen de grond gewerkt. De tegendemonstrant werd afgevoerd door de politie. Bij de schermutselingen werd een politiehond ingezet. Na dit incident keerde de rust weer terug.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh