Afbeelding
Foto: Stefan Lucassen

Makershuis VAKTOR biedt Mastertraject aan voor creatieve makers in regio Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Creatieve makers in de regio Zwolle kunnen zich tot en met 30 november aanmelden voor het Mastertraject van makershuis VAKTOR. Het traject koppelt onder andere theatermakers, beeldend kunstenaars, dansers en musici aan een partnerinstelling voor een periode van ongeveer één jaar. Middels deze samenwerking helpt VAKTOR makers op weg met het opstarten van een concept of nieuw project. Dit kan bijvoorbeeld een voorstelling, concert of expositie zijn. Geïnteresseerde makers kunnen zich aanmelden via www.vaktor.nl.

VAKTOR is het makershuis dat creatieve makers in de regio Zwolle ondersteunt en begeleid in de ontwikkeling van hun vakmanschap. Makers in de regio Zwolle krijgen binnen het Mastertraject de kans om met partners zoals poppodium Hedon, Zwolse Theaters, De Meenthe en de Stadsgehoorzaal samen te werken. Samen met deze partnerinstelling werken makers naar een presenteerbaar eindresultaat in een periode van één jaar. Bij dit traject hoort een werkbudget en kan er indien nodig gezocht worden naar aanvullende fondsen.

Het nieuwe Mastertraject is inmiddels het derde traject. Eerdere deelnemers aan het mastertraject zijn o.a. Tamara Stoffers (beeldende kunst) en Lieke van der Vegt (theatermaker)

Gerard Meijeringh