Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Christelijke tussenjaren organiseren Christelijke Tussenjaarbeurs

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Op Hogeschool Viaa vindt op woensdagavond 7 februari van 18.30 tot 21.30 uur de tweede editie van de Christelijke Tussenjaarbeurs plaats. Het UIT Vormingsjaar, het tussenjaar van Youth for Christ Zwolle, heeft hiertoe initiatief genomen en inmiddels zijn er achttien tussenjaren aangesloten. Het doel van deze avond is om jongeren te informeren en inspireren in het bestaande aanbod tussenjaren. 

Elke organisatie is deze avond met een stand aanwezig en er zijn (oud-) studenten beschikbaar voor vragen. Voormalig directeur van de Evangelisch Hogeschool, columnist en spreker Els van Dijk verzorgt daarnaast een seminar met het thema De winst van een tussenjaar. Ook kunnen bezoekers zich aansluiten bij een panelgesprek waarbij tussenjaar studenten met elkaar in gesprek gaan over hun ervaringen met het doen van een tussenjaar.

Steeds meer jongeren kiezen voor een tussenjaar. De organiserende partijen bieden allemaal een vorm van onderwijs aan die gericht is op persoonlijke vorming en geloofsontwikkeling. “Iedere organisatie doet dat op zijn eigen, unieke manier” licht Judith Mulder, organisator van de beurs, toe. “Op deze avond hopen we jongeren een plek te bieden waar ze zich kunnen laten informeren en inspireren zodat ze een tussenjaar vinden dat helemaal bij hen past.” “Ik heb zelf ontzettend veel aan mijn tussenjaar gehad. Het is zo waardevol om de tijd te nemen om te ontdekken wie je bent en wat je belangrijk vindt. Om meer te leren over jezelf, God en de wereld om je heen, dat gun ik iedereen”.

Een jaar geleden werd de christelijke tussenjaarbeurs voor het eerst georganiseerd. Bezoekers van de beurs waren enthousiast. Zo vertelde Rhodé Geertsma uit Kampen na afloop: “Omdat alle opties letterlijk naast elkaar staan, kun je goed vergelijken. Vaak heb je al snel het gevoel of iets bij je past wanneer je mensen bij de stand spreekt.” Ook Joas Stoffer was er vorig jaar bij en doet inmiddels een tussenjaar. “Het heeft mij heel erg geholpen om mij te oriënteren op alle verschillende tussenjaren en uiteindelijk een goede keuze te maken”.

Deelnemende organisaties zijn Approach of Life, Best Life College, Bijbelschool Gospel Mission, Diaconaal tussenjaar de Herberg, Evangelisch Hogeschool, ETF, Foundation 4 Life, I AM Arts & Discipelship School, Near East Ministries, Nieuw Sion, Operatie Mobilisatie , Pulse – 24-7 Prayer, Rotsvast Bijbelschool, Royal Mission, School of Revival, Torchbearers, UIT Vormingsjaar, de Wittenberg en Yada studies.

De Christelijke Tussenjaarbeurs is gratis te bezoeken. Aanmelden  via forms.gle/h3iE46pEMPKrQX8s7

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 19 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 21 uur geleden