Uitreiking van de Groene Prijs 2023 aan Spencer Roozeboom door Margriet Leest  van GroenLinks.
Uitreiking van de Groene Prijs 2023 aan Spencer Roozeboom door Margriet Leest van GroenLinks. Foto: Aangeleverd

GroenLinks doet oproep voor 28ste Groene Prijs

Algemeen

ZWOLLE - GroenLinks Zwolle zoekt kandidaten voor de 28ste Groene Prijs. De prijs sluit aan bij de kernwaarde van de partij: ā€˜Maak Zwolle groener en duurzamerā€™. Nominaties voor deze prijs kunnen tot en met  zondag 3 maart worden aangemeld.

GroenLinks wil van Zwolle een groenere stad maken en staat daarin niet alleen. Veel initiatieven in de stad dragen al bij aan het vergroenen van Zwolle. Via de Groene Prijs wordt jaarlijks Ć©Ć©n ervan in het zonnetje gezet. De prijs is bedoeld voor aanmoediging, volhardendheid of als blijk voor bewezen diensten. Iedereen kan kandidaten nomineren voor deze onderscheiding.

De jaarlijkse Groene Prijs is officieel door de gemeente Zwolle erkend. De prijs wordt toegekend aan personen, organisaties of bedrijven die zich op een speciale manier inzetten voor natuur en milieu Ć©n die door hun inspanningen een grote bijdrage leveren aan het dichterbij brengen van een mens- en natuurvriendelijke samenleving.

Wie iemand wil opgeven die de Groene Prijs verdient, kan een e-mail sturen naar info@groenlinkszwolle.nl met de naam van de kandidaat en een korte motivatie voor de nominatie.

De jury bestaat uit oud-prijswinnaars aangevuld met twee fractieleden uit de gemeenteraad. Vorig jaar werd de prijs in de wacht gesleept door Spencer Roozeboom, een belangrijke initiatiefnemer van WijKwekerij ā€˜De Verbindingā€™. In 2021 was Joke Wierenga van Tuinderij De Spoolderberg de winnaar.