Afbeelding
Foto: Aangeleverd

GroenLinks reikt Groene Prijs 2023 uit aan WijKwekerij Stadshagen

Algemeen

ZWOLLE - Initiatiefnemer Spencer Roozeboom is voor zijn inzet rond De WijKwekerij ‘De Verbinding’ winnaar van de Zwolse Groene Prijs 2023. Vrijdagmiddag heeft raadslid Margriet Leest de prijs uitgereikt aan Roozeboom voor zijn inzet rond het nieuwe Stadshager Bos.

GroenLinks wil van Zwolle een groenere stad maken. Veel initiatieven in de stad dragen bij aan het vergroenen van Zwolle. Via de Groene Prijs wordt jaarlijks één ervan in het zonnetje gezet. Vrijdag werd de prijs voor de 27ste keer uitgereikt. 

De WijKwekerij ‘De Verbinding’ is een tijdelijke verzamelplek voor jonge bomen voor het toekomstige Stadshagerbos. Wijkbewoner Spencer Roozeboom is een belangrijke initiatiefnemer hiervoor.

“Met deze WijKwekerij zet Stadshagen een nieuwe stap om een droom te laten uitkomen. De droom van een groot aantal bewoners dat vindt dat in deze wijk het aantal bomen te laag is. Het Stadshager Bos moet daar verandering in brengen. Het bos wordt daarom een bos van en voor bewoners. Om te wandelen, sporten, genieten van de natuur, spelen, de hond uit te laten en veel meer. Het initiatief is ook goed voor de biodiversiteit in dit stadsdeel en de opslag van CO2. Ook heeft de WijKwekerij plannen om een voedselbos in te richten. Hoe het bos er precies uit komt te zien en waar het komt is nog een verrassing, ook voor de initiatiefnemers” aldus GroenLinks Zwolle.

De Groene Prijs-jury bestond dit jaar onder andere uit oud-prijswinnaars Bert Pierik, Joke Wierenga en de weduwe van oud-winnaar Jan van Dijk, Marjan van Dijk. “De jury is er van overtuigd dat met dit mooie Initiatief in Stadshagen de droom voor een Groener Zwolle weer een stapje dichterbij is gekomen.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14