Afbeelding
Foto: Feenstra Fotografie

Erika Diender benoemd als nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Zwolse theaters

Algemeen

ZWOLLE - Per 1 maart is Erika Diender benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Zwolse theaters (Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel). 

“Ik woon in Zwolle en ben trots op onze stad. En trots op Zwolse theaters! Met een mooie strategie waarmee de Zwolse theaters zich wil verbinden met de stad en de regio. ‘Het theater als plein van de stad’. En waarbij de organisatie op het punt staat deze strategie weer een verdere impuls te geven. Als ik daar een bijdrage aan kan leveren in een toezichthoudende rol dan doe ik dat graag”, aldus Erika Diender.

Ze is vice-voorzitter van het College van bestuur van hogeschool Windesheim in Zwolle en Almere. Ze heeft een achtergrond in het bedrijfsleven, het hoger onderwijs, de politie en het voortgezet onderwijs. Daarnaast heeft ze toezichthoudende ervaring in de corporatiesector en het onderwijs. 

Diender vindt cultuur één van de belangrijkste thema’s voor de ontwikkeling van een samenleving. Zonder cultuur heeft de samenleving geen ziel geeft ze aan. Podiumkunsten dragen daar stevig aan bij. Omdat ze een achtergrond in de dans heeft weet ze hoe je je er als mens helemaal in kan verliezen op een positieve manier. Ze kijkt er naar uit om een bijdrage te leveren aan de toekomst en uitwerking van de plannen van Zwolse theaters.

Gerard Meijeringh