Afbeelding
Foto: Lisette van Aerle

Nog plaats voor ondernemers bij Broodfondsen in Zwolle en omgeving

Algemeen

ZWOLLE - In Zwolle en omgeving is bij Broodfondsen nog plaats voor ondernemers. Daarom is er een Broodfonds informatieavond op maandag 11 maart bij de Creatieve Coöperatie aan de Esdoornstraat 3. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers bedacht. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. 

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

In Nederland zijn sinds 2011 al 660 Broodfondsen opgericht door 30.600 ondernemers. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Samen maken zij een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Wil je meer weten over het Broodfonds? Stel je vraag op de informatieavond. De informatieavond begint om 19.30 uur. Aanmelden en meer info via www.broodfonds.nl

Gerard Meijeringh