Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

NLdoet gestart: Handen uit de mouwen op kinderboerderij Wezenlanden

Algemeen

ZWOLLE - Vrijdagmorgen is de vrijwilligersactie NLdoet van start gegaan. In Zwolle werden vrijdag op diverse plekken door vrijwilligers de handen uit de mouwen gestoken. Burgemeester Peter Snijders kwam een handje helpen bij kinderboerderij Wezenlanden. 

Er is genoeg te doen merkte de Zwolse burgemeester. Zo moesten er 24 paaltjes worden geslagen voor de nieuwe rugzakkenroute. Deze educatieroute wordt in april geopend. Deze route is bestemd voor kinderen van 4 tot 7 jaar en van 7 tot en met 10 jaar. Kinderen krijgen een rugzakje, Daarin zitten allerlei spulletjes. Ook moeten kinderen allerlei vragen beantwoorden, zodat ze de boerderij op een andere manier ontdekken. 

Burgemeester Snijders kreeg hulp van leerlingen van de inburgeringsklas van het Deltion College. Daarnaast verrichtten ook leerlingen van JenaXL allerlei werkzaamheden, zoals het maken van takkenwal en het realiseren van verhoogde moestuinbedden. Daarnaast waren kinderen druk met het maken van wilgentunnels voor konijnen en cavia’s. Miranda Felix van de kinderboerderij was blij met alle hulp. Volgens haar wordt het steeds drukker bij de kinderboerderij. “We zijn zeven dagen per week open. Gelukkig hebben we zo/’n vijftig vrijwilligers, maar het is amper bij te houden. We werken wel met beroepskrachten. Die hebben we nodig. We redden het net, maar we moeten wel zorgen voor onze eigen inkomsten. Daarom hebben we een winkeltje en dat helpt wel”, aldus de beheerder van kinderboerderij Wezenlanden. 

De vrijwilligersactie NLdoet gaat zaterdag verder. Ook wordt er in Zwolle op verschillende plekken gewerkt door vrijwilligers. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh