Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Huurders SWZ in het zonnetje gezet tijdens Huurdersdag

Algemeen

ZWOLLE - Zoā€™n 100 huurders van Woningcorporatie SWZ kwamen zaterdag samen bij de Breman Academy en Breinn voor de tweejaarlijkse Huurdersdag. Huurdersbelangenvereniging De Woonkoepel organiseerde dit, samen met Woningstichting SWZ. Het was een geslaagde middag, waar huurders in het zonnetje werden gezet. 

Jan Besselink, voorzitter van HBV De Woonkoepel, opende de dag. Dit deed hij samen met Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ. ā€œFijn dat we vandaag met zoā€™n grote groep samenkomen. We vinden het waardevol om op deze manier huurders te ontmoeten. We willen huurders met de Huurdersdag een leuke dag bezorgen met nuttige workshops en een gezellige ontmoeting.ā€

Workshops 

De deelnemers konden verschillende workshops volgen. Zo waren er budgetcoaches die tips en handvatten gaven voor het regelen van geldzaken. Ook was er een duurzaamheidsmarkt met informatie over onderwerpen als vergroening, duurzame apparaten en het koelen en ventileren van een woning. En, weer heel iets anders: een LEGO-workshop, waarbij huurders hun ideale woonomgeving konden bouwen. Tot slot werd er met ā€˜de Watertafelā€™ meer verteld over de impact van de klimaatverandering. 

Geslaagde middag

Na de workshops was er voor iedereen een lekkere lunch. Daar konden huurders nog even napraten. Ook werd er een leuke prijs verloot onder de deelnemers. SWZ en De Woonkoepel kijken terug op een geslaagde middag. 

Ga voor meer informatie en fotoā€™s naar www.swz.nl/nieuws 

Afbeelding

Gerard Meijeringh