Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE – Voor klarinetliefhebbers was zaterdag 13 april een heel bijzondere dag. In Zwolle werd afgelopen zaterdag het 25-jarig bestaan gevierd van tijdschrift De Klarinet, het enige Nederlandstalige vakblad voor klarinettisten. Dat gebeurde met een grootschalig Klarinetweekend in Zwolle. Hoogtepunt was zaterdag de slotpresentatie in de Nieuwe Buitensociëteit, waarbij 150 klarinetten zich lieten horen.

In een volle Nieuwe Buitensociëteit begon de slotpresentatie met een optreden van het voormalig Klarinetkwartet van de Koninklijke Luchtmacht. Dit optreden stond garant voor een spectaculair en humoristisch optreden. 

Daarnaast was het Ad hoc orkest te bewonderen. Onder begeleiding van verschillende dirigenten werkten zij aan meerdere stukken die ze tijdens de slotpresentatie lieten horen. 

Stadsdichter Bauke Vermaas schreef speciaal voor het Klarinetweekend een gedicht. Tijdens de slotpresentatie werkte ze samen met special guest, klarinettist André Kerver, voormalig solist van het Orkest van het Oosten. 

Kerver trad ook samen met het mega orkest op en deed als solist twee stukken van Eric Vloeimans.

Het Klarinetweekend was gericht op klarinettisten van alle niveaus, van amateurs tot beroepsspeler. Uit alle hoeken van Nederland kwamen klarinetspelers naar Zwolle om zich één of twee dagen onder te dompelen in de wereld van de klarinetmuziek. 

De organisatie was in handen van het Zwolse klarinetensemble Klarinjo, dat dit jaar haar eerste lustrum viert.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Doe mee met de najaarsactie van Groene Loper Zwolle: 'Planten van Waarde' Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 20 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 23 uur geleden