Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het legendarische feest LIPGLOSS krijgt vrijdag 23 februari een nieuwe editie, dit keer in Poppodium Hedon. Op de line-up staan tal van bekende ‘LIPGLOSS namen’ die de feestjes op tal van bekende Zwolse plekken als De Nieuwe Buitensociëteit, Hedon en de Broerenkerk kleur gaven. In Hedon kan je genieten van o.a. Lucien Foort, Jeff Jive, Cuzco, Yade en MC Spyder! Het feest start om 21:00 en gaat tot 02:00 door. Kom dan ook op tijd niks te hoeven missen. Kaartverkoop is gestart via www.hedon-zwolle.nl en via Plato te Zwolle. 

Vorig jaar was er al een editie van LIPGLOSS  toen in het kader van het 50-jarige bestaan van Hedon en dit jaar is er uiteraard een nieuwe editie. Een goed moment om Rob Teitsma (Studio TAS), een van de organisatoren van het feest te vragen over het succes van dit bekende Zwolse feest. 

“Die goeie ouwe tijd was magisch en heeft vele herinneringen gemaakt bij die generatie. Herinneringen die men graag weer wil herbeleven. Dat doe je dan op de muziek van toen en met de bezoekers van weleer!” aldus Rob Teitsma. 

“De eerste editie was op november 2002, dus al mee dan 20 jaar geleden. Op dat moment waren er vooral dancefeesten in het westen van Nederland waar ik dan zelf altijd heen ging. Maar ik zag ook dat Zwolle dit nog niet had. We hadden dan we de X-Ray en later The Q, maar dat waren clubs. Een echt groots dancefeest was er dus niet en Zwolle was daar wel klaar voor vond ik. En dat bleek wel!”

En waarom werkte het concept zo goed in Zwolle? 

“Omdat het niet wekelijks was. Het bleef bij een paar unieke momenten in het jaar waar je bij moest zijn. Neem daarbij ook de afwisseling van bijzondere locaties, zoals de Broerenkerk en De Nieuwe Buitensociëteit. LIPGLOSS had ook elke editie een nieuw thema, waardoor geen enkel feest hetzelfde was en hierdoor de bezoekers elke keer weer deed verrassen.”

Wat is typisch LIPGLOSS?

“LIPGLOSS biedt altijd meer dan een DJ. Zo hadden we altijd muzikanten, verschillende acts, levende decors en gekke activiteiten. We wilden de bezoekers altijd versteld doen staan. Denk bijvoorbeeld aan de editie waar de zangeres op een kameel binnen kwam. Ja, dat zou nu ook niet meer kunnen.”

Wat staat er op de komende editie van LIPGLOSS 

Uiteraard de bekende DJ’s van vroeger zijn weer van de partij. Niet te ontbreken is dan ook onze resident-DJ Cuzco. Maar ook gouwe ouwe Lucien Foort is er weer bij.
De DJ’s worden daarnaast bijgestaan door MC Spider en violiste Judith van der Klip.

Opmerkelijk is dat deze editie de spiegelbol centraal staat. Vele spiegelbollen, waaronder levende spiegelbollen, zullen dan ook de grote zaal in Hedon gaan vullen.

Kaarten voor LIPGLOSS op vrijdag 23 februari zijn te koop via www.hedon-zwolle.nl en via Plato in Zwolle. Let op het feest is voor 25+. 

Gerard Meijeringh