Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Thorbecke Scholengemeenschap wint prijs voor beste pitch bij Technasium Brandweer Award

Algemeen

EMMEN - Thorbecke Scholengemeenschap is in de prijzen gevallen bij de Technasium Brandweer Award in Emmen. De Zwolse school kwam met de beste pitch bij de Technasium Brandweer Award. 

Het jaarlijkse evenement voor tweedejaars technasiumleerlingen uit Noord-Nederland werd georganiseerd door de Brandweer uit Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel. Dit schooljaar was de opdracht voor de Technasium Brandweer Award om een prototype te ontwerpen om de brandweer te helpen bij uitdagingen die ze ondervinden bij het uitvoeren van haar taken. 

Hierbij konden ze kiezen uit drie onderwerpen: de uitdaging van een elektrische auto brand in een ondergrondse parkeergarage, het effect van brand met zonnepanelen en het gebruik van waterstof in de woning. De jury met brandweerdeskundigen en een energietransitiedeskundige lette er bij de beoordeling vooral op of het idee vernieuwend en grensverleggend is en de innovatieve voorziening overtuigend genoeg is uitgewerkt.

Afgelopen woensdag kwamen de acht deelnemende technasium-groepjes uit de noordelijke provincies naar DC Tech in Emmen voor de beoordeling. Zoals elk jaar waren er meerdere prijzen te verdelen. De prijs voor de beste pitch ging dus naar het Thorbecke scholengemeenschap in Zwolle. Ondanks de technische problemen die ze ondervonden tijdens hun pitch konden ze goed vertellen en demonstreren hoe een scherm over zonnepanelen schuift bij brand. De leerlingen van het Stellingwerf College uit Oosterwolde wonnen de ontwerpwedstrijd, met het idee om polycarbonaat op de zonnepanelen te maken, waardoor de panelen bij brand niet uiteen kunnen vallen in kleine glasdeeltjes. 

Alle deelnemers ontvingen een herinneringsplaat voor hun deelname aan de Award.   

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Blaze Of Glory begraaft strijdbijl en komt met reünie in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Ontdek de wereld van de vrijmetselarij tijdens een unieke avond vol traditie en betekenis Partnerbijdrages 14 uur geleden
ZSC-voorzitter Pepe Elhorst Benites:
Zwolsch Supporters Collectief vindt de tijd nu rijp voor actie Sport 21 uur geleden