Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Samenwerking leidt tot tweehonderd nieuwe woningen in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - DeltaWonen, Wise OG (vertegenwoordigd door Urban Innovators) en de gemeente Zwolle slaan de handen ineen voor nieuwbouw in de wijk Dieze. Aan de Ruusbroecstraat en aan de Geert Grootestraat worden oude bedrijfsgebouwen gesloopt. Op die plek bouwen de partijen vervolgens zo’n tweehonderd woningen terug. Dit worden zowel appartementen met sociale huur en middeldure huur, als koopwoningen. Ook komen er een aantal eengezinswoningen in de sociale huur. Op vrijdag 12 april ondertekenden de partijen een samenwerkingsovereenkomst. Daarmee gaat het project officieel van start.

De woningnood in Nederland is hoog. Ook in Zwolle zijn veel mensen op zoek naar zowel betaalbare huur- als koopwoningen. Deze binnenstedelijke ontwikkeling met tweehonderd nieuwe woningen zijn dan ook een mooie toevoeging aan een grote woonvraag. 

De partijen willen met de nieuwe woningen bijdragen aan een wijk waar het prettig wonen en leven is voor veel verschillende mensen. De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt. 

Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de buurtbewoners: de partijen gaan met hen in gesprek over hun ideeën voor de nieuwe woningen en voor de wijk. De buurtbewoners worden hiervoor uitgenodigd.

De start van de bouw is naar verwachting in 2026. 

Gerard Meijeringh