Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Y Service Club Zwolle viert 5-jarig bestaan samen met Deense Brotherhood Club

Algemeen

ZWOLLE - De Y Service Club Zwolle heeft afgelopen weekend, samen met Brotherhood Ys Men Club uit het Deense Vejle, het 5-jarig bestaan gevierd. 

De Y Service Club Zwolle is op 23 maart 2019 opgericht in De Statenzaal in Zwolle en is sindsdien onderdeel van de internationale koepel van serviceclubs Y’s Men International (www.ysmen.org).

Deze Zwolse serviceclub voert sinds haar oprichting activiteiten uit via de strategische peilers Exchange, Fitness en Solidarity die ten goede komen van de Zwolse samenleving en jongeren in het bijzonder. Een geslaagd project was onder meer de hulp bij het vervangen van de soepbus (voor daklozen) van het Leger des Heils. Ook werd voor verschillende studenten van Hogeschool Windesheim bemiddeld voor een buitenlandstage Social Work of Sport via het wereldwijde netwerk van de YMCA. Tevens sponsort de serviceclub verschillende sportclubs (KV Oranje Zwart) en evenementen (10 Mijl Zwolle Zuid) via sponsoring en/of de inzet van vrijwilligers (Heroesrun). Zo heeft de club in haar korte bestaan haar waarde inmiddels bewezen.

Samen met het Deense gezelschap werd afgelopen weekend onder andere de Schepenzaal (Stadhuis) en de Panorama Hanze (Grote Kerk) bezocht. Tevens werd de soepbus van het Leger des Heils gedemonstreerd. Op zondag was er een kerkdienst in Heino en werd het Tulpenfestival in de Noordoostpolder bezocht en bekeken. De festiviteiten kregen een symbolisch hoogtepunt door een bijeenkomst in de Statenzaal waar het allemaal begon.

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh