Jonge mensen met kanker mogen een auto slopen.
Jonge mensen met kanker mogen een auto slopen. Foto: Aangeleverd

Jonge mensen met kanker mogen auto’s slopen

Algemeen

ZWOLLE – Gewapend met graffiti en ‘wapens’ molesteren jonge mensen met kanker (AYA’s) zaterdag 8 juni auto’s van Ragecar. Op autosloperij Marsparts in Zwolle staan speciaal voor deze groep drie auto’s klaar. Monique van der Meer begeleidt de AYA’s bij IntermeZZo. Zij noemt het een ultieme manier om gevoelens te uiten. “En ook om samen, met leeftijdsgenoten die hetzelfde doormaken, een hoop lol te hebben.”

Het verzoek om auto’s te slopen, kwam vanuit de groep jonge mensen die regelmatig de AYA-lounges bezoekt bij IntermeZZo, het Zwolse IPSO centrum voor leven met en na kanker. “Tot onze grote blijdschap krijgen we dit uitje cadeau van Ragecar. Dat betekent dat we met twintig jonge mensen die de diagnose kanker kregen tussen hun achttiende en veertigste uiting gaan geven aan onze gevoelens.”
“Samen een auto slopen, molesteren, met ‘boze’ graffiti vol spuiten. Het zijn helende momenten”, zegt Monique. “De diagnose kanker brengt veel onzekerheid met zich mee. Je lijf komt in een soort vechtstand, hoe fijn is het om dan al die opgekropte gevoelens te kunnen uiten. En dat gaan we dus samen doen.”
Tik de ramen in, ram de bumpers eraf, sla deuken in de deuren en het plaatwerk, verpest het gehele interieur en dashboard. Je kan het niet gek genoeg maken, als het stuk kan, maak het dan stuk. Om de auto vooraf voorzien van een kreet of tekening staan graffitimaterialen klaar.”
Ragecar biedt deze activiteit kosteloos aan voor twintig AYA’s. Ook AYA’s die IntermeZZo nog niet kennen, zijn welkom. De activiteit is op locatie bij Marsparts in Zwolle, zaterdagochtend 8 juni van 10.30 tot 11.30 uur. Aanmelden is nodig. Bel IntermeZZo (088) 624 6088 of kom op een werkdag tussen 9.00 en 17.00 uur langs op de locatie aan de Dr. Van Thienenweg 1A in Zwolle.

Zie ook www.intermezzo-zwolle.nl

Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 8 uur geleden
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 8 uur geleden
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 11 uur geleden
Op 12 mei vorig jaar gingen PEC Zwolle-supporters wel in een stoet naar het stadion.
Geen toestemming voor 'Walk to the Stadium' Algemeen 16 mei, 15:07
Afbeelding
Ontdek de nieuwe showroom van Bellizzo Partnerbijdrages 16 mei, 15:03
Wethouder Van Willigen: "Ouders en kinderen worden zo sneller geholpen en hoeven niet door diverse hulpverleners te worden gezien."
Zwolse Proeftuin Samenspel in de wijk sluit beter aan bij jeugdhulpvragen van gezinnen en leidt tot meer maatwerk Algemeen 16 mei, 14:52