Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Ontmoetingsavond voor jonge mensen met kanker

Algemeen

ZWOLLE - Als aftrap van het nieuwe seizoen 2022-2023 houdt IntermeZZo op donderdag 15 september een informele ontmoetingsavond voor AYA’s (jonge mensen met kanker). De ontmoetingsavond duurt van 19.00 tot circa 21.30 uur en wordt gehouden in de tuin van IntermeZZo.

Ontmoeting, allerlei proeverijen, hapjes-en-drankjes, live loungemuziek in een zomers sfeertje. Dat zijn de ingrediënten van deze ontmoetingsavond. AYA’s uit het hele land zijn welkom. De vertrouwde vrijwilligers van IntermeZZo, het Zwolse centrum voor leven met en na kanker, zijn er ook.

AYA is de afkorting van Adolescents and Young Adults. Het is een term die internationaal wordt gebruikt voor mensen in de leeftijd van 18 tot 40 jaar met de diagnose kanker. Als je jong bent en de diagnose kanker krijgt, staat je leven op de kop. Het ziekenhuis biedt alle medische behandeling en begeleiding. Voor persoonlijke en sociale vraagstukken die spelen op jongere leeftijd, kan ondersteuning gericht op jouw leeftijdscategorie, helpend zijn. 

IntermeZZo biedt daarom meerdere bijeenkomsten per maand, zodat AYA’s elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens thema-avonden kunnen vraagstukken worden aangekaart als relaties, kinderwens, aansluiting vinden bij leeftijdgenoten die geen kanker hebben, hoe kun je verder met studie of werk, loopbaan, verzekeringen en hypotheken en meer.

De sfeervolle ontmoetingslounge op 15 september is extra uitgebreid en duurt wat langer, zodat mensen uit Zwolle, maar ook uit verre regio’s elkaar kunnen treffen. De grote tuin biedt veel ruimte, is mooi aangekleed en de sfeer lounge-achtig. Twee jonge muzikanten van het Zwolse conservatorium Artez, Thomas Reining en Thijs van Boheemen, verzorgen jazzy muziek.

Aanmelden bij IntermeZZo: (088) 624 6088 of op locatie: Dokter van Thienenweg 1A in Zwolle. Meer informatie via www.intermezzo-zwolle.nl onder nieuws.


Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14