Afbeelding
Eigen foto

Themabijeenkomst voor jonge mensen met kanker

Algemeen

ZWOLLE - Nazorgcentrum IntermeZZo houdt dinsdag 24 mei om 19.30 uur een themabijeenkomst ‘In balans blijven als je jong bent en kanker hebt’. 

Voor jonge mensen betekent kanker dat hun toekomstperspectief in één keer totaal verandert. Wat kun je zelf doen om in balans te blijven? Dat is het thema van de AYA-avondlounge. Mensen tussen 18 en 40 jaar met kanker worden wereldwijd AYA’s genoemd: Young Adults en Adolecents. 

Bij IntermeZZo, aan de Dokter van Thienenweg 1A, het centrum voor leven met en na kanker, is er meerdere keren per jaar extra aandacht voor jonge mensen. Ontmoeten en uitwisselen met anderen in dezelfde levensfase biedt veel herkenning en erkenning. Uiteraard zijn zij ook voor alle andere activiteiten welkom bij IntermeZZo.

Over het thema Balans gaan schrijfster, coach en ervaringsdeskundige Erna Oosterveen en gastvrouw en ervaringsdeskundige Monique in gesprek met de deelnemers in de vorm van een ontdekkingstocht. Op een luchtige manier vliegen zij het pittige thema aan: via een ontdekkingstocht met de spreekwoordelijke rugzak. Hoe blijf je in balans als je de impact ervaart van kankerbehandeling op je leven: fysiek, psychisch, sociaal-maatschappelijk, in relaties, gezin en vriendschappen, zakelijk en op het werk. Het herstellen en de draad van het leven, tijdens én na kanker, weer oppakken kan een behoorlijke uitdaging zijn. 

Aanmelden: info@intermezzo-zwolle.nl of 088 - 642 6088.