Afbeelding
Foto: Shutterstock

Ontruiming flatwoning van de baan na tekenen overeenkomst

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een dreigende huisuitzetting uit een flat in Zwolle-Zuid is van de baan nadat de bewoonster en corporatie deltaWonen in een kort geding een overeenkomst tekenden. Daarin geeft de bewoner aan niet voor overlast te zorgen.

Heeft ze gedronken, dan zorgt ze voor overlast, zo bleek volgens de corporatie uit vele meldingen van bewoners uit de flat aan de Regentenstraat in Zwolle-Zuid. Er werden door haar spullen van het balkon gegooid. Ook kreeg de corporatie meldingen binnen dat ze via de tuin van de benedenbuurman het balkon op klom en midden in de nacht verward aanbelde. Medewerkers van deltaWonen werden bovendien bedreigd via de telefoon, aldus de corporatie.

Ze ontkende juist overlast te veroorzaken. Sinds ze er woont willen enkele medebewoners haar weg hebben, zei ze. Waarom weet ze ook niet. Een drankprobleem erkende ze wel: ze dronk eerder tot zes flessen wijn per dag. Inmiddels heeft ze hulp gezocht en drinkt ze veel minder. Anderen doen meldingen over haar achter haar rug om, zei haar advocaat Juliëtte Pinners. ‘’Ze veroorzaakt geen overlast die een ontruiming van haar flat rechtvaardigt’’, zei de raadsvrouw.

De corporatie wil vooral dat mevrouw een zogeheten gedragsaanwijzing ondertekent, waarin ze aangeeft geen overlast meer te veroorzaken en hulpverlening accepteert. Aanvankelijk weigerde ze haar handtekening te zetten. Eerdere meldingen van overlast door geblaf bleken volgens haar ook al aan het verkeerde adres: het was niet haar hond die voor overlast zorgde. Ze vreesde dat ondertekening van het contract betekende dat als weer zo’n klacht onterecht aan haar werd verweten, ze de flat wordt uitgezet.

Na een kort onderhoud op de gang werd de gedragsaanwijzing alsnog in de rechtszaal ondertekend. DeltaWonen wijzigde de tekst iets, tot tevredenheid van de bewoonster. Daarmee is de zaak verder van de baan.

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 7 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 11 uur geleden