Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter Foto Zwolle

Echtpaar Wagteveld-van Dam 60 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen Insta-Zwolle

ZWOLLE - Het echtpaar Wagteveld-van Dam was afgelopen dinsdag 60 jaar getrouwd. Wethouder Gerdien Rots ging vrijdag bij het echtpaar op bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

Jaap Wagteveld is op 25 maart 1945 geboren in IJsselmuiden. Gerrie) Wagteveld-van Dam is op 17 oktober 1945 geboren in Zwolle. Beide gingen in hun eigen woonplaats naar school.

Het echtpaar heeft elkaar in Zwolle ontmoet toen ze al aan het werk waren. Jaap werkte eerst bij zeepfabriek ‘de Fenix’ als monteur van machines op de plastic afdeling. Ze maakten daar flessen voor verschillende producten zoals Abro, Azon en Dubro. Later ging hij aan de slag als shovelmachinist bij de Steenfabriek in Windesheim. Gerrie werkte daar ook als kantinebeheerster en zodoende hebben ze elkaar op de werkvloer ontmoet.

Samen hebben ze een huis gekocht in Zwolle. Ze kregen twee zonen en hebben vijf jaar in hun eerste huis gewoond. Daarna verhuisden ze naar Windesheim, waar ze een boerderij kochten die verbouwd moest worden. Ze hebben veel geklust. Later zijn ze weer naar Zwolle verhuisd waar ze een huis hebben laten bouwen. Nog weer later was er een nieuwbouwplan voor Zwolle-Zuid. Inmiddels wonen ze daar al 36 jaar lang met veel plezier.

In zijn latere loopbaan heeft meneer als monteur gewerkt bij MAN vrachtwagens en bij Scania op de eindafwerking. Hij heeft veel cursussen gevolgd om bij te leren. Mevrouw ging na haar vertrek bij de Steenfabriek aan de slag bij de Grote Bank in Zwolle. Daar heeft zij 25 jaar gewerkt, tot aan haar pensioen.

Mevrouw haar hobby’s zijn kleding maken voor de kinderen en haarzelf. Ze heeft ook nog gewerkt als leerling naaister bij een confectieatelier. Ze ging een dag in de week naar de huishoudschool en ook een avond in de week naar de opleiding tot coupeuse. Verder houdt ze van handwerken. Het echtpaar heeft samen veel gedanst in hun leven. Inmiddels hebben ze drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Gerard Meijeringh