Afbeelding

Column PSV: Hoogspanning

· leestijd 1 minuut Column

Heel Eindhoven staat onder hoogspanning want de wedstrijd van het jaar staat op het programma. In eigen huis moet Benfica met twee doelpunten verschil verslagen worden en dan is deelname aan de Champions League een feit.

Gezien de wedstrijd in Lissabon van afgelopen week hoeft dat geen onmogelijke opgave te worden. Benfica bleek namelijk niet de inhoud te hebben om negentig minuten in de hoogste versnelling te spelen. In de tweede helft hapten de Portugezen naar adem en moesten ze alle zeilen bijzetten om te overleven. De verwachting is dan ook dat Benfica in Eindhoven er alles aan gaat doen om het tempo uit de wedstrijd te halen. 

Bereid je maar voor op veel theater en veel kleine overtredingen én een wisseltombola. Zaak is dat de voetballers van PSV stoïcijns blijven en zich niet uit de tent laten lokken. Een vroege voorsprong kan de ploeg daarbij vleugels geven. De grote vraag is wie de ploeg op sleeptouw gaat nemen. In Lissabon was Cody Gakpo de grote man. Hij passeerde zijn tegenstanders gemakkelijk en nam met zijn verwoestende schot het vijandelijke doel meermaals onder vuur. Noni Madueke viel een beetje tegen, maar hopelijk heeft hij zijn beste spel bewaard voor het Philips Stadion. Een grote Europese wedstrijd beslissen kan voor hem zijn definitieve doorbraak betekenen in Europa. 

Ontploft hij op het veld en weet hij de man of the match te worden dan kun je er vergif op innemen dat een club nog deze week een bod neerlegt bij de directie van PSV. Het zal een bieding moeten zijn die het transferrecord van Lozano gaat verpulveren. Toch zou het goed zijn als de club de poot stijf houdt. Bij deelname aan het kampioenenbal kan Madueke een sensatie worden. Hij kan de club zomaar eigenhandig naar de volgende ronde schieten. Zijn marktwaarde is dan volgend jaar nog groter. Helemaal als hij zich in de kijker speelt bij de bondscoach van Engeland en meegaat naar het WK. 

Hij kan de man van 100 miljoen én een absolute clublegende worden in Eindhoven.