Afbeelding

Raghna Wissink nieuwe dirigent voor Anthem

Cultuur

ZWOLLE ? Raghna Wissink is met ingang van het seizoen 2015-2016 de nieuwe dirigent van Anthem, Koor voor Kerkmuziek. Zij volgt hiermee Klaas-Jan de Groot op. Op 3 oktober is Anthem voor het eerst te horen onder leiding van de nieuwe dirigent met een Evensong in de OLV Basiliek in Zwolle.

Met Raghna Wissink heeft Anthem een jonge, talentvolle dirigent aangetrokken. Haar voorganger Klaas-Jan de Groot, 21 jaar, vertrok in september 2014 naar Cardiff voor een vervolgstudie koor- en orkestdirectie. In de tussenperiode heeft Martien Hovestad, oprichter van het koor in 1979, als interim-dirigent voor het koor gestaan.

Raghna Wissink (1988) kwam al op jonge leeftijd in aanraking met muziek. Zij was van 1999 tot 2011 leerling en later ook docent aan de Koorschool Midden-Gelderland in Ede. Daar ontdekte ze door het zingen haar passie voor dirigeren. Sinds januari 2014 is Raghna Wissink ook dirigent van het Zwolse kamerkoor Musica Vocalis.

Anthem staat bekend om haar voorkeur voor Engelse kerkmuziek. Het koor telt op dit moment veertig leden. Er is nog plek voor enkele alten, tenoren en bassen. Kijk voor meer informatie op www.anthem.nl.

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 15 uur geleden