Doe mee met de Week van de Amateurkunst in Zwolle!

· leestijd 1 minuut Cultuur

Van zaterdag 30 mei tot en met zondag 7 juni 2015 vindt in Zwolle de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. De WAK is een jaarlijks en landelijk evenement waarbij de beoefening en presentatie van amateurkunstactiviteiten een week lang centraal staan. Zwolle is één van de (ongeveer) 60 gemeenten die in 2015 een WAK organiseert. Tijdens de WAK laten amateurkunstenaars in Zwolle uit alle kunstdisciplines zien wat zij in huis hebben, in hun eentje of in een groep. Met optredens, workshops, tentoonstellingen en nog veel meer. Na vier eerdere edities coördineert Stadkamer (voorheen Kunst & Zo) ook in 2015 de WAK in Zwolle.

Amateurkunstenaar? Wie? Ik? Wij?
Of je nu gitaar speelt in een band of dat jullie een koor of muziekvereniging zijn, of dat je graag schildert of als theatergroep regelmatig optreedt: op dat moment ben je bezig met amateurkunst.
Toon jouw enthousiasme en talent en meld je aan: dit kan zijn met een wervelend optreden, alleen of met jouw vereniging, inspirerende workshops, een boeiende expositie of misschien een open huis?

De match tussen jullie en Stadkamer als coördinator
Jullie bedenken en regelen de activiteit, wij geven graag tips en adviezen. Jullie organiseren de activiteit, wij organiseren de gehele WAK-communicatie en maken jullie amateurkunstactiviteit breed zichtbaar.

Podiummogelijkheden tijdens de WAK
Stadkamer streeft ernaar zoveel mogelijk amateurkunstenaars een écht podium te bieden tijdens de WAK. Daarvoor is Stadkamer de samenwerking aangegaan met andere (culturele) partijen, zoals met Zwolse Theaters voor het Zwolle Open Podium in Schouwburg Odeon op zaterdag 30 mei, Parkpret in Park Eekhout op zondag 31 mei en Zwolle Unlimited van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni.
Voor deze evenementen, die plaatsvinden tijdens de WAK, biedt Stadkamer in samenwerking met bovengenoemde partijen de Zwolse amateurkunstenaars een gratis podium. Ook Stadkamer zelf stelt in het tweede WAK-weekend, van vrijdagmiddag 5 juni tot en met zondagmiddag 7 juni, haar podia beschikbaar waaronder de Statenzaal en het (voormalig) Biebcafé.

Aan Zwolse beeldende (amateur)kunstenaars wordt op zaterdag 6 juni een podium geboden tijdens de Petit Montmartre op het Weversgildeplein. Deze kans doet zich ook een dag later voor, op zondag 7 juni, tijdens Kunst op Zondag, dat plaatsvindt op de Nieuwe Markt.

Meer informatie
Meer informatie over deelname aan de WAK en de hierboven genoemde podiummogelijkheden is te lezen op www.kunstenzo.nl. Klik hiervoor op het WAK-logo, vermeld op de homepage. Bovendien vind je hier een terugblik op de WAK van de vorige vier edities in Zwolle. Wellicht kom je hiermee op ideeën.

Aanmelden
Belangstelling voor een optreden op één van de bovenstaande podia óf hebben jullie een eigen activiteit tijdens de WAK? Meld je dan vóór 10 april aanstaande aan bij Anne Bussink via amateurkunst@stadkamer.nl, met behulp van het WAK-aanmeldingsformulier, dat eveneens te vinden is op www.kunstenzo.nl.