Afbeelding
Rodrigo Maori

Internationale Vrouwenhuisdag in Vrouwenhuis

Cultuur

Op vrijdag 8 maart om 15.00 uur vindt in museum Het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt 53 te Zwolle een bijzondere theaterrondleiding plaats. Stichteres Aleida Greve (1670-1742) heeft deze dag tot Internationale Vrouwenhuisdag benoemd en geeft een bijzondere rondleiding door het monumentale pand. Zij vertelt bezoekers over haar jeugd eind 17de eeuw, over haar schilderkunst en over het huis dat zij na haar dood tot hofje heeft bestemd.

De theaterrondleiding duurt ongeveer 50 minuten. De entree bedraagt 6 euro. Kinderen tot en met 17 jaar betalen de helft. Aangezien er 15 mensen mee kunnen, wordt aangeraden te reserveren op tel. 038-4224823 of via de website. De ingang is aan de Voorstraat 46. Meer informatie is te vinden op www.vrouwenhuiszwolle.com.

Aleida Greve bepaalde dat na haar dood haar prachtige huis aan de Grote Aa tot een hofje voor bejaarde dames bestemd moest worden. Van 1742 tot 1984 werd het huis op deze wijze bewoond. Tegenwoordig is de begane grond een museum waar bezoekers door interieurs uit drie eeuwen, van 1680 tot 1980, worden rondgeleid. De verzameling 17de-eeuwse schilderijen gemaakt door de stichteres en haar familie is uniek in Nederland.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 8 uur geleden