Afbeelding

Studenten ArtEZ Conservatorium geven Chamber Music Livestream Concert

· leestijd 1 minuut Cultuur

De succesvolle klassieke concertserie "ArtEZ Chamber Music Sessions" is door de coronacrisis abrupt stilgelegd. Studenten zijn niet meer welkom op het conservatorium, samen muziek maken is lastig en concerten geven lijkt tot het verleden te behoren. Een pijnlijke situatie voor zowel muziekmakers als -liefhebbers.

Om de klassieke concertbezoeker toch nog te laten zien wat het ArtEZ Conservatorium van Zwolle in huis heeft, geven studenten van de opleiding Klassieke Muziek een miniserie livestream concerten!

Op dinsdagavond 26 mei, 19:00 tot 19:30 uur zal de eerste livestream plaatsvinden, waar twee ensemble zich zullen presenteren. ArtEZ nodigt u van harte uit om dit concert digitaal bij te wonen. U kunt de stream volgen op de Faebookpagina van ArtEZ Klassieke Muziek.

Houd ook het Facebookevenement van de livestream in de gaten voor het programma en andere aankondigingen. Tijdens de livestream kunt u tevens een donatie doen aan de musici.

De ArtEZ Chamber Music Sessions is een concertserie waarbij studenten van het ArtEZ Conservatorium in samenspelverband laten horen waar ze dit schooljaar aan hebben gewerkt. De ensembles zijn vanaf het begin van het schooljaar intensief gecoacht door professionele musici.

In de prachtige entourage van boekhandel Waanders in de Broeren traden elke avond zo’n zeven ensembles op in sterk uiteenlopende bezettingen: van harpduo tot pianokwintet, van slagwerkgroep tot fluitensemble.

De best presterende ensembles maakten kans om mee te doen aan The Best Of, waar prijzen te winnen waren. Dit concert is helaas ook afgelast.

Met de livestreamconcerten geeft ArtEZ de ensembles een kans om toch nog van zich te laten horen. We hopen u digitaal te ontmoeten op 26 mei!

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 11 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden