Afbeelding
Eigen foto

Cultunaire Voordeurpret steunt cultuur en horeca in Zwolle tijdens lockdown

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Samen met vijf restaurants en vijftien artiesten heeft een aantal Zwollenaren een origineel concept ontwikkeld. Hiermee kunnen inwoners tijdens de lockdown toch genieten van al het goede dat de Zwolse horeca en cultuur te bieden heeft.

“De activiteiten zijn in de eigen voortuin, met het eigen gezin, 100 procent coronaproof en volgens de regels”, volgens de initiatiefnemers Margriet Bruggemans en René Bootsgezel. “Het is november, nat en koud, de horeca en theaters zijn dicht en we kunnen nergens heen. Mobiliseer daarom tijdens de lockdown jouw straat en steun de Zwolse horeca en cultuur. Geniet met jouw gezin in je voortuin van de lekkerste Zwolse hapjes en entertainment. Dat is mogelijk elke vrijdag-, zaterdag-, en zondagavond tussen 18.30 en 20.30 uur.”

Reserveren

Wie in zijn of haar straat minimaal tien huizen bij elkaar krijgt die de Zwolse horeca en cultuur willen steunen, is het mogelijk een datum te reserveren op www.cultunair.nl. Er kunnen per avond maximaal twee straten meedoen, dus vol is vol. Aangemelde straten bestellen bij één van de vijf deelnemende restaurants een Cultuniar Voordeurpretpakket voor 125 euro. Hiervoor krijgen ze de lekkerste hapjes en komt er een artiest van Zwolse bodem in de voortuin optreden. Welke artiest komt, is een verrassing.

Wanneer

Cultunaire Voordeurpret begint op zaterdag 14 november en loopt elke vrijdag-, zaterdag-, en zondagavond tot 20 december. Mensen die reserveren steunen met hun deelname de restaurants D’Andreas, La Bodega, Bistro La Bonne Femme, Brass Boer Thuis en Meneer Jan / Hetebrij. De artiesten die aan het initiatief meedoen zijn zangeressen Monique Huisman, Annemiek van Bussel, Toos Ligtenberg, Wendy Duitscher, Judith Elders, Margriet Bruggemans met Reinder van Raalte en Marinka van Zwieten, vertellers NinaDis Meeuwsen en Luna Wicks, beatboxer Bram Veldkamp, danseres Sandra Steen en violiste Maaike Gerritsen.

Spelregels

Het initiatief steunt de Zwolse horeca en cultuur en bezorgt inwoners en hun straatgenoten een fijne avond in deze donkere tijd, beloven de twee initiatiefnemers. “En het mooie van deze opzet is dat het binnen de gestelde corona regels kan. Het is niet de bedoeling dat je een klein feestje in je voortuin gaat houden, het is alleen voor jouw eigen gezin bedoeld. Nodig geen vrienden of ooms, tantes en ouders uit. Je bent een ‘enorme pannenkoek’ als je hiervan misbruik maakt. Dan steun je de horeca en cultuur dus juist niet.”

Website

Bruggemans en Bootsgezel zien het al helemaal voor zich. “Stel je voor, alle voortuinen in jouw straat verlicht, vuurkorf aan, lekkere hapjes en entertainment van Zwolse bodem in jouw tuin. Hoe leuk is dat? Wij hebben de afgelopen drie weken hard gewerkt om dit initiatief van idee naar realisatie te brengen. Gelukkig hebben veel mensen ons geholpen en in het bijzonder Michiel Lublink en Kees Lina van Buro Vloed, die geheel belangeloos de website www.cultunair.nl voor ons hebben gebouwd, inclusief boekingsmodule.”