Afbeelding
Foto: Eigen foto

Het Langhuis biedt ruimte aan ‘Student in Residence’

Cultuur

ZWOLLE - Het Langhuis stelt haar kunstruimte beschikbaar voor een artist-in-residence. Ze zoekt een academiestudent die deze ruimte benut in aanloop naar de Finals.

De eindexamenstudent kan drie maanden lang gebruikmaken van het Langhuis. Dat betekent een waardevolle invulling van de kunstruimte, nu publieksactiviteiten in verband met COVID-19-maatregelen onzeker zijn.

Sleutel

Het Langhuis geeft de student van 5 april tot en met 6 juni de sleutel. Kunstruimte het Langhuis in het centrum van Zwolle wordt daarmee tijdelijk zijn of haar gebouw. De student kan de ruimte bijvoorbeeld gebruiken als atelier of repetitieruimte. Of het nu digitaal of ‘in het echt’ is, gezamenlijk wordt bekeken hoe het werk of de performance tijdens de residentie bij het publiek onder de aandacht gebracht kan worden.

Voorwaarde

Het Langhuis stelt als voorwaarde dat de student woont of studeert in Zwolle. Dit is in verband met mogelijke COVID-19-maatregelen en het beperken van reisbewegingen. Tevens is een voorwaarde dat de student dit collegejaar eindexamen doet aan een kunstacademie of conservatorium.

Beschrijving

Geïnteresseerden kunnen een korte motivatie schrijven waarom ze de ruimte goed kunnen gebruiken. Ze dienen daarbij een beschrijving van hun eindexamenproject te sturen. Aanmelden kan tot uiterlijk 1 maart, 17.00 uur, naar residentie@langhuis.nl o.v.v. Studentin Residence, naam en afstudeerrichting. Belangstellenden kunnen ook vragen over de residentie mailen naar dit adres. De selectiecommissie beoordeelt de inzendingen op 9 maart.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30