Afbeelding
Foto: Jelle Raap

Kinder- en jeugdkoor Zwolle beginnen zangproject ‘Vrij!’

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Kinderkoor Konstantijn en Jeugdkoor #Voices voelen de vrijheid. De kinderen en jongeren beginnen op dinsdag 18 mei twee zangprojecten onder de titel ‘Vrij!’.

De aangekondigde versoepelingen geven een gevoel van vrijheid die ‘we’ weer terugkrijgen. Vandaar de keuze voor ‘VRIJ!’. In acht weken kunnen kinderen van acht tot twaalf jaar meedoen met Kinderkoor Konstantijn en jongeren vanaf twaalf jaar met Jeugdkoor #Voices. “Samen zingen, wat hebben we het gemist”, meldt Stichting de Vuurvogel, waarvan de koren deel uitmaken. “Het leek wel alsof zingen alleen nog maar onder de douche mocht. Kijken naar zingen, zoals in The Voice en The Voice Kids, mocht wel. Gelukkig zijn we blij weer ‘los’ te kunnen en dat doen we met een aansprekend thema: ‘VRIJ!’. Voor vrijheid is vaak hard gestreden, bijvoorbeeld voor de afschaffing van de slavernij, tegen de bezetter in oorlogstijd, tegen discriminatie en voor vrijheid van meningsuiting, maar ook tegen de corona maatregelen. Over deze en andere thema’s zijn veel pop-, rap-, rock- en jazznummers gemaakt. Die krijgen nóg meer betekenis als je de achtergrond ervan kent. In deze nummers zijn de stem én de tekst een krachtig wapen. ‘VRIJ!’ gaat dus over de betekenis van vrij zijn. Nu, vroeger, in Nederland, ergens anders op de wereld. We kiezen samen nummers met betekenis en deze nummers zingen we meerstemmig.”

Aanmelden

Kinderkoor Konstantijn en de jongeren van #Voices werken ieder aan eigen stukken en samen werken ze toe naar een mooi optreden in de stad in juli. Wie wil meedoen, kan zich aanmelden. Deelname kost 15 euro. Het project loopt van 18 mei tot en met 6 juli. Onder de vleugels van Stichting de Vuurvogel geven Suzan Westerveld en Anne Doeleman leiding aan de beide koren. Wie tussen de acht en twaalf jaar is, kan een e-mail sturen naar Suzan van Kinderkoor Konstantijn: kinderkoorkonstantijn@gmail.com. Wie ouder is dan twaalf jaar stuurt een e-mail naar Anne van Jeugdkoor #Voices:jeugdkoorvoices@gmail.com.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 9 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50