Afbeelding
Foto: Maan Limburg

Meraki zoekt acteur/actrice voor muziektheatervoorstelling Rumah Saya

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Meraki Theaterproducties zoekt een acteur/actrice voor de nieuwe muziektheatervoorstelling Rumah Saya (Mijn Thuis). In deze voorstelling gaat de derde generatie uit voormalig Nederlands-Indië op zoek naar de geschiedenis van hun grootouders.

Aan de hand van historische documenten, verhalen, boeken en veldonderzoek laten de spelers in Rumah Saya zien hoe zij proberen te achterhalen wie hun grootouders waren en wat zij destijds hebben meegemaakt. Er wordt specifiek gezocht naar een speler van de derde generatie die verbonden is met de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië. Reageren kan door voor 26 mei een korte voorstelvideo in te sturen met motivatie en ervaring naar info@meraki-theaterproducties.nl.

Rumah Saya


In Rumah Sauya (Mijn Thuis) staat de zoektocht naar de geschiedenis, familie en identiteit centraal. De toeschouwer krijgt een inkijk in het dagelijks leven van toen en nu om zodoende de hiermee gepaard gaande emoties voelbaar te maken en om aandacht en erkenning te geven aan de impact van de gebeurtenissen. De zoektocht naar de geschiedenis wordt ondersteund met muziek van zangeres Kim Pendjol. Rumah Saya gaat begin oktober in première in Zwolse Theaters.


Meraki

Meraki Theaterproducties maakt voorstellingen met een maatschappelijke en journalistieke inslag vanuit de hedendaagse realiteit. Waar het theater een thuisbasis voor iedereen moet zijn, gaat Meraki Theaterproducties op zoek naar de verhalen van mensen die ontheemd zijn of geen thuis hebben. Eén van de voorstellingen waarmee Meraki Theaterproducties landelijke bekendheid vergaarde was de voorstelling OSSO – zonder (t)huis met in de hoofdrol dak- en thuislozen jongeren die het publiek meenamen in hun leven.


Rumah Saya (Mijn Thuis) wordt medemogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS, Vfonds, VSBfonds, Cultuurparticipatie Overijssel, Cultuur en Kwaliteit Zwolle, Zwolse Theaters, Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel en Stichting het Hervormd Weeshuis.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.