Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwolse singer/songwriter Lilywhite komt met debuutalbum

Cultuur

ZWOLLE - Het debuutalbum Pale Face van de Zwolse singer/songwriter Lilywhite verschijnt op 15 juli. Zijn single Change is vanaf dinsdag 15 juni verkrijgbaar in online stores en te beluisteren bij alle bekende streamingdiensten.

Op dit album gaat Zwollenaar Dennes Frikken, die optreedt onder de naam Lilywhite, terug naar zijn verleden waarin hij te maken kreeg met een traumatische gebeurtenis. Het liedje Change gaat over gebeurtenissen in het leven waarop we geen invloed hebben en die we graag zouden willen omkeren. Het resultaat van dit muziekproject is een muzikaal album met openhartige teksten en melodieuze liedjes. Het betreft alternatieve pop-rock met medewerking van bekende Zwolse muzikanten.

Zoektocht

Dit eerste soloalbum is het resultaat van een persoonlijke zoektocht die leidde door Dennes verleden in Ommen, Dalfsen en Zwolle. Hij liet zich inspireren door onder anderen Radiohead, Interpol & Pearl Jam. Het album wordt uitgebracht door het Zwolse label Minstrel Music, bekend van Paceshifters en de platenzaak aan de Assendorperstraat. Aan Pale Face werkten verschillende bekende Zwolse muzikanten mee, waaronder Bauke Bakker (Bertolf/Her Majesty) en Vincent Hilberdink (The Horse Company/Creek).

Grondlegger

Dennes Frikken (44) groeide op in Ommen en vertrok op zijn 23e naar Zwolle om daar op eigen benen te gaan staan en los te breken van zijn verleden. In zijn vrije tijd schreef hij ontelbaar veel liedjes over de liefde, het leven en verlies. Hij speelde in verschillende bands en was grondlegger van de bands Tome en Fancy Roam, waarmee hij doordrong tot de finale van de Drentse Popprijs.