Afbeelding
Foto: Jan Amse

Max en de Minipiano gaat in première

Cultuur

ZWOLLE – Na een onberekenbare coronaperiode van wachten, uitstellen en nog eens wachten is het moment eindelijk daar: Zwols theatergezelschap Het Trojaanse Kalf speelt op zaterdag 21 augustus de première van haar nieuwe theatervoorstelling Max en de Minipiano (8+) in schouwburg Odeon.

Max en de Minipiano is een speelse muzikale jeugdvoorstelling over klassieke muziek, identiteit en (zelf)vertrouwen. Acteurs en zangers Ewout Ganzevoort en Yornik Onstenk spelen acht personages en worden begeleid door violiste Isabelle Doodhagen en de vindingrijke arrangementen van toparrangeur Rik Elings.

Baby

In de voorstelling staat Maximiliaan P. Presto centraal. In 1709 wordt hij als baby in een kleine piano te vondeling gelegd bij twee beroemde Italiaanse componisten. Ze voeden hem op als hun eigen zoon en al snel blijkt hij een muzikaal megatalent te zijn. Op zijn minipiano ramt hij de mooiste melodieën bij elkaar, waarmee hij al snel de wereld wordt ingestuurd. Hij gaat op reis met Antonio Vivaldi, studeert urenlang bij Johann Sebastiaan Bach en wordt verliefd op Anna Magdalena. 

Eerlijk

Maar als hij erachter komt dat niemand eerlijk tegen hem is geweest, besluit hij weg te gaan om zijn eigen keuzes te maken. Driehonderd jaar later vinden Ewout en Yornik op de zolder van hun huis het dagboek van Maximiliaan, hun verre voorvader. Ze besluiten zijn verhaal te vertellen om iedereen te laten weten wie de echte schrijver is van de beroemdste klassieke muziek.

De avondpremière is al uitverkocht, maar voor de voorpremière om 16.00 uur zijn nog kaarten beschikbaar via www.zwolsetheaters.nl of aan de kassa van schouwburg Odeon.