Afbeelding
Foto: Eigen foto

IK TOON brengt spontane optredens op de stoep

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Stadkamer en Zwolle Unlimited hebben voor 9 en 10 oktober ‘IK TOON op de stoep’ georganiseerd. Iedereen kan er optreden. Deelnemers trekken met drie trekkers met een platte kar met een groep andere amateurartiesten de wijken van Zwolle in voor spontane optredens op straat. 

Met strobalen wordt een tribune gebouwd en de kar is dan het podium. Belangstellenden kunnen zich nu aanmelden met een band, een muziekduo met hun docent, een koor, orkest of dansgroep. Publiek is welkom om te komen kijken. De precieze locaties worden op de website www.iktoonzwolle.nl bekendgemaakt.

Vertellers

Festivalplatform Zwolle Unlimited organiseert ‘IK TOON op de stoep’ voor Stadkamer en krijgt daarbij ondersteuning van de jonge verhalenvertellers van het Vertellersgilde van Productiehuis De Verhalenboot. Deze jonge vertellers zijn leerlingen van de Theaterstroom van de Van der Capellen scholengemeenschap. In hun eerste jaar krijgen ze de techniek van het vertellen aangeleerd door één van de trainers van het gilde. Vervolgens brengen zij op zoveel mogelijk live-evenementen hun verhalen ten gehore. Tijdens ‘IK TOON op de stoep’ verzorgen de jonge verhalenvertellers de presentatie op de platte kar en vertellen zij verhalen tussen de optredens door. 

Meedoen

Wie het leuk lijkt om mee te doen aan ‘IK TOON op de stoep’ en in de ochtend of middag van zaterdag 9 of zondag 10 oktober beschikbaar is voor twee optredens van maximaal twintig minuten, kan zich aanmelden per e-mail via Stadkamer bij Anne Blok: anne.blok@stadkamer.nl. Vlot reageren loont, want er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar. De optredens moeten akoestisch zijn, dus zonder versterking uitgevoerd kunnen worden.

‘IK TOON op de stoep’ is gratis toegankelijk en wordt gehouden op 9 en 10 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur. De precieze locaties van de optredens worden op de site van IK TOON bekend gemaakt: www.iktoonzwolle.nl.

Afbeelding
Nieuw bij Korterink! De Suzuki Vitara full hybrid Partnerbijdrages gisteren
Afbeelding
Senioren helpen? Gasthuizen helpt mee Algemeen 30 mrt., 12:47
Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 30 mrt., 12:09