Afbeelding
Foto: Eigen foto

Zwolse kunstenaar Nora Kastein exposeert bij Europees kunst evenement

Cultuur

ZWOLLE - De Zwolse kunstenaar Nora Kastein is een van de vier exposanten, waarvan er twee Nederlands zijn, op Margin (Art & Media) in Parma (Italië). De expositie ‘Reflections of Time’ werd vorig weekend geopend.

De kunstenaars nemen deel aan het programma van de EU stad van Cultuur 2020/2021. Het algehele thema is TIME. Fractieleider Sonja Paauw (D66 Zwolle) en Europarlementariër Samira Rafaela wensen de kunstenaars succes.

Spiegel

“De saamhorigheid binnen Europa en de spiegel en prikkeling van de geest die kunst brengt zijn juist in deze tijd erg belangrijk. Ik ben trots op Nora dat zij vanuit Zwolle bijdraagt aan beide door mee te doen met de expositie in Parma”, zegt Sonja Paauw. Samira Rafaela spreekt ook haar steun uit: “Het was bijzonder inspirerend om Nora en Nelson met zoveel passie te horen vertellen over hun werk. We mogen trots zijn dat deze kunstenaars Nederland gaan vertegenwoordigen. Ik wens ze heel veel succes toe in Parma.”

Vrouwen

Nora geeft aan dat ze zich gesterkt voelt door deze vrouwen en dat ze de politieke steun erg waardeert. “Ik ben blij met de erkenning voor mijn verschillende werken die ik eerder in Europa exposeerde, waaronder in Spanje en Duitsland. De Europese context van deze expositie versterkt de sociale en politieke boodschap in mijn werk.”

Kijk voor meer informatie over de expositie op www.margin-am.nl/parma en/of de teaser video: https://www.youtube.com/watch?v=XSAQGVvsb4c