Barbara Bosscher.
Barbara Bosscher. Foto: Eigen foto

Vier kunstenaressen exposeren in het Cultuurhuis Stadshagen

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - In het Cultuurhuis Stadshagen aan de Werkerlaan 1 is tot en met 29 november de expositie ‘Kunst in het Cultuurhuis’ te zien, samengesteld door Gea Bosscher. Het betreft werken van vier kunstenaressen. Er is glaskunst te zien, als ook schilderijen en beelden in brons en terracotta. 

Voor kunstschilder Miranda Meurs uit Loenen (Veluwe) is de wereld om haar heen één grote inspiratiebron. Onderwerpen uit het dagelijks leven, beelden en woorden die haar raken, verwonderen en doen bewonderen vormen de basis voor haar werken. Details zet ze neer in geometrische vormen en opvallende kleurencombinaties. Haar werk is kleurrijk en strak, herkenbaar, vrolijk en verrassend. Zie voor meer informatie: www.atelierdecirkel.com 

Schilderijen

Barbara Bosscher uit Meppel maakt abstracte schilderijen in acryl en olieverf. Ze laat zich inspireren vanuit de verf en het proces van schilderen, gebruikmakend van een plastic pasje. Soms verwerkt ze hierin andere materialen zoals karton, papier of verband. Kleurgebruik is voor haar belangrijk, meer nog dan vormen. Het weerspiegelt sfeer, harmonie, rust en kracht. Haar werk is divers, want ook de natuur, tafels met potten en schalen en bloemen zijn inspiratiebronnen wat tot meer figuratief werk leidt. Kijk voor meer informatie op
www.barbarabosscher.nl.

Beelden

Na een jeugd van eindeloos buiten spelen, tekenen en knutselen is Walda Mees uit Ermelo leerkracht handvaardigheid (N20) geworden. Klei blijkt haar favoriete materiaal door de kneedbaarheid, structuur en de talloze mogelijkheden. Later komt daar de ook kneedbare was bij voor de bronzen beelden. Walda’s onderwerpkeuze wordt bepaald door haar liefde voor de natuur in brede zin en dieren in het bijzonder. In haar beelden geeft ze op haar manier het karakter van het dier weer en tegelijk vraagt ze aandacht voor hun pracht, kracht en eigenheid. Zie voor meer informatie: www.waldamees.nl.

Glas

Het werken met glas is een feestje voor kunstenares Marjan van Schaik uit Dedemsvaart. De weerbarstigheid en transparantie van het materiaal dagen haar iedere keer weer uit een stap verder te gaan. Het is voor haar steeds weer spannend om de oven na de lange stookgang te openen en te zien of het glas zich gedragen heeft zoals zij had verwacht.

Het materiaal heeft haar zo gegrepen dat Marjan zes jaar geleden heeft besloten haar baan op te zeggen en zich fulltime te richten op haar atelier en haar eigen ontwikkeling als glaskunstenaar. Kleurrijk en abstract zijn de meest kenmerkende aspecten van haar werk. Ze heeft zich door de jaren heen verschillende glasbewerkingstechnieken eigen gemaakt. Dit is terug te zien in de grote verscheidenheid in haar werk. 

Passie

Haar grote passie is het blijven experimenteren met nieuwe technieken waarbij het glas altijd centraal staat. Ze gebruikt de technieken glasfusing, (sand)casting en schilderen op glas met emailles. Marjan volgt sinds 2017 een glaskunstopleiding aan het IKA in Mechelen (B) waar zij dit jaar hoopt af te studeren. Het werk van Marjan is te zien in beeldentuinen, galerieën en op het jaarlijks terugkerende evenement Glasrijk Tubbergen. Haar atelier is geopend op afspraak. Kijk voor meer informatie op:
www.glasatelierbreekbaar.nl

Afbeelding
Afbeelding
Geen stille nacht in de Lutherse Kerk, maar de klanken van kindergelegenheidskoor Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Buurthelden gezocht: Welke Zwollenaar verdient waardering? Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Gemeenteraad debatteert over parkeerstrategie 2040 en normaliseren in de jeugdzorg Algemeen 20 uur geleden