Afbeelding
Foto: Eigen foto

Vier kunstenaressen exposeren in Cultuurhuis Stadshagen

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - In het Cultuurhuis Stadshagen aan de Werkerlaan 1 is tot en met 30 juli is een Zomerexpositie met werk van vier deelnemende kunstenaressen te zien.

Bonnie Septer woont in Zwolle en maakt werkstukken van mozaïek. “Wat jaren geleden begon als een workshop mozaïeken, groeide al gauw uit tot één van mijn grootste hobby’s. Mozaïeken is eigenlijk ‘schilderen’, puzzelen en combineren met stukjes tegel en je fantasie laten werken.” Na eerst kleine dingen te hebben geprobeerd, ging ze al gauw over tot grotere voorwerpen zoals tafels, spiegels, paspoppen en zelfs laarzen. Van oude voorwerpen zoals vazen, kopjes en schalen maakt ze weer mooie nieuwe dingen. Om haar passie te kunnen delen, geeft ze ook workshops mozaïeken. “Het is mooi om te zien hoe deelnemers naar huis gaan met hun zelfgemaakt werkstuk”. Haar werk staat beneden in de vitrinekasten. Zie voro meer informatie www.bonniesepter.nl.

Tekeningen

Van Marijke Traast-Bos uit Vollenhove hangen er in het Cultuurhuis tekeningen. Haar werk komt altijd voort uit een invalshoek met meestal een maatschappelijke achtergrond. Daarnaast geeft ze zichzelf de vrijheid om te werken met verschillende materialen die haar gedachten over een bepaald onderwerp versterken. Ze werkt gevoelsmatig waarbij de technisch verworven vaardigheden afgewogen worden ingezet. Zie voor meer informatie over haar en haar werk www.emelatelier.nl.

Glaskunst

Jannetta Bron uit Kloosterhaar, de derde kunstenares, exposeert ‘Schittering in glas’: glaskunst van gekleurd glas. Tien jaar geleden kwam Jannetta in aanraking met de techniek van glasfusing. Door het samensmelten van glas leerde zij diverse vormen van glasobjecten te maken. Zij werkt vooral vanuit haar gevoel. Haar werk kenmerkt zich dan ook door de grote variëteit in vorm en uitstraling. Soms is het geschikt als wandobject, dan wordt het een kunstwerk voor in een standaard voor het raam of past het beter op een zuil in de tuin. Elk object is weer een verrassing. De schitteringen die zij in de natuur tegenkomt, zoals het zonlicht dat weerkaatst in het water, laat zij terugkomen in haar werk. Door de lichtinval in haar kunstwerken ontstaat schittering, waarvan mensen vrolijk worden. Het maken van glaskunst vindt Jannetta inmiddels een uit de hand gelopen hobby. Er zijn tien kunstwerken van haar in de vitrinekasten boven te zien. Meer informatie staat op haar website www.glasatelierjannetta.nl.

Schilderijen

Andrea de Weerdt is als kunstenaar hoofdzakelijk autodidact. Haar schilderijen zijn zowel figuratief als abstract. Andrea past verschillende schilderstechnieken toe die ze laat zien in haar mixedmedia-schilderijen waarin ze veel materialen verwerkt om heel mooie lagen en structuren te krijgen. Ze werkt met hout, touw, metaal, papier en steen. Het zijn grote en kleine doeken. Ze maakt werken in olieverf, acrylverf en aquarel. Haar schilderijen zijn vooral in aardetinten en stralen rust uit. Ze haalt haar inspiratie uit de natuur. Haar atelier en thuisgalerie van eigen werk zijn in Heino en zijn open op afspraak. Belangstellenden kunnen bij haar ook een workshop volgen. Zie haar Facebookpagina voor meer informatie www.facebook.com/mixedmediaschilderijen.

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16