Afbeelding
Foto: Eigen foto

Aanmelden voor Kunstbende Overijssel kan nog

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Jongeren van 13 tot en met 18 jaar oud kunnen nog tot en met zondag 13 maart een act aanmelden voor het wedstrijdtraject van Kunstbende in Overijssel. Nieuwe ervaring opdoen, optreden op een podium, feedback krijgen van professionals, gelijkgestemden ontmoeten en prijzen winnen, zijn de voornaamste redenen om mee te doen. 

De voorronde in Overijssel vindt plaats op zaterdag 26 maart en is voor de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Aanmelden kan via Kunstbende.nl. Het voortraject van Kunstbende Overijssel met gratis workshops en open podia is inmiddels afgerond en het is tijd voor het wedstrijdtraject met een voorronde op 26 maart in Poppodium Hedon in Zwolle, waar jongeren mét feedback zichzelf op diverse manieren nog verder kunnen ontwikkelen op creatief gebied.

Repetitie

Op 12 maart is er een generale repetitie waar deelnemers het podium kunnen uitproberen zonder publiek, feedback krijgen van een coach en kunnen overleggen met de techniek over licht en geluid. Winnaars van de voorronde op 26 maart krijgen een individueel coachingstraject aangeboden en alle eerste prijswinnaars stromen door naar de Landelijke Finale op zondag 26 juni in Amsterdam. Aanmelden voor de voorronde van Overijssel kan nog tot en met zondag 13 maart via Kunstbende.nl.

Kunstbende

Kunstbende is hét creatieve platform voor iedereen van 13 tot en met 18 jaar. In de online én offline community kan iedere jongere eruit halen wat erin zit in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Via zelfstudie en workshops kunnen ze nieuwe vaardigheden opdoen en op het prikbord kunnen ze oproepjes plaatsen voor bijvoorbeeld nieuwe bandleden, modellen of videoclipmakers. En natuurlijk, als kers op de taart, is er het wedstrijdtraject waar jongeren podiumervaring kunnen opdoen tijdens een voorronde in hun eigen provincie. Alle winnaars krijgen een coachingstraject en de eerste prijswinnaars gaan door naar de finale. Finalewinnaars tonen hun werk op hoofdpodia, van Mysteryland tot Oerol. 

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Gemeente Steenwijkerland, Rabobank Nederland, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle.