Afbeelding
Foto: Robert Westera

Kunstbende komt met online workshops voor creatieve jongeren

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - Kunstbende Overijssel heeft zestien verschillende workshops georganiseerd, verspreid door Overijssel in samenwerking met lokale partners. De workshops zijn bedoeld voor alle jongeren van twaalf tot en met achttien jaar met een interesse in Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal of Theater. Deelname aan de workshops is gratis en aanmelden kan via Kunstbende.nl/agenda.

Op de planning staan een online workshop Storytelling vanuit Steenwijk op donderdag 13 mei van 19.30 tot 21.00 uur, online workshops Freestyle Hiphop / Music, Business & DJ / Songwriting vanuit Almelo op zondag 16 mei van 12.00 tot 19.00 uur, een workshop De Basis van Film vanuit Zwolle op zaterdag 22 mei van 12.30 tot 14.30 uur, een workshop My ideal fashion world vanuit Zwolle op zaterdag 22 mei van 15.15 tot 17.15 uur, een workshop Street Photography vanuit Kampen op zaterdag 29 mei van 16.00 tot 18.00 uur, workshops Moderne Dans / Mixtechniek DJ / Schrijven & Performen / Hiphop / Improvisatietheater vanuit Deventer op zondag 30 mei van 11.00 tot 17.00 uur en workshops 2D & 3D Kunstinspiratie / Textiel & Techniek / Van Idee tot Song / Regie & Spel vanuit Enschede op zondag 6 juni van 13.30 tot 15.30 uur.

Coronatijd

Kunstbende Overijssel vindt het júist nu in coronatijd belangrijk om activiteiten te blijven organiseren voor jongeren. De richtlijnen van de overheid en het RIVM worden gevolgd en wanneer het weer kan, worden de workshops fysiek gehouden. Indien dit niet mogelijk is, zijn de workshops online. Deelnemers worden schriftelijk op de hoogte gebracht.

Platform
Kunstbende is een platform voor jongeren van dertien tot en met achttien jaar die zichzelf willen ontwikkelen op creatief gebied. In het voortraject kunnen jongeren met gratis workshops en open podia kennismaken met een discipline, zichzelf ontwikkelen en andere jongeren ontmoeten die met hetzelfde bezig zijn. Pas wanneer ze er zelf klaar voor zijn, kunnen ze een act aanmelden en optreden op het podium tijdens de voorronde van Kunstbende Overijssel op vrijdag 25 en zaterdag 26 juni in Poppodium Hedon in Zwolle. Winnaars krijgen een individueel coachingstraject of stromen door naar de Landelijke Finale op zaterdag 2 oktober in Amsterdam.

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Gemeente Steenwijkerland, Rabobank Nederland, Prins Bernhard Cultuurfonds, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle.