Afbeelding
Foto: Robert Westera

Jongeren presenteren zich bij Kunstbende Overijssel

· leestijd 1 minuut Cultuur

ZWOLLE - De voorronde van Kunstbende Overijssel in Hedon Zwolle vindt plaats op zaterdag 26 maart. Tijdens dit evenement laten ruim 120 jongeren in de leeftijd van dertien tot en met achttien jaar oud een zelfgemaakte act of werk zien in de disciplines: Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater. 

Tijdens deze feestelijke dag staan de deuren van Poppodium Hedon open voor iedereen die het jonge talent wil komen aanmoedigen; de entree is gratis.
Tijdens de coronapandemie, hebben de jongeren zich van hun beste kant laten zien en hun flexibiliteit getoond. Daarom is het nu tijd om de deuren weer open te gooien en hen te verwelkomen met het grootste publiek dat ze ooit hebben gehad.

Programma

Binnen is er een dag vullend programma; van 12.30 tot 20.00 uur is er van alles te zien. Zo bestaat de grootste act uit maar liefst twaalf dansers uit Almelo, is Cato (12 jaar, Oudleusen) dit jaar de jongste deelnemer, doet Tara (16 jaar, Deventer) mee aan drie verschillende categorieën, doet Kasper (13 jaar, Zwolle) een solo op de piano, gaat Brigitte (16 jaar, Deventer) een tissue-act doen en doet Jasmijn (17 jaar, Enschede) voor het eerst mee in de categorie Film.

Coachingstraject

Winnaars van de voorronde op zaterdag 26 maart krijgen een individueel coachingstraject aangeboden en alle eersteprijswinnaars stromen door naar de Landelijke Finale op zondag 26 juni in Amsterdam. 

Platform

Kunstbende is hét creatieve platform voor iedereen van dertien tot en met achttien jaar. In de online én offline community kan iedere jongere eruit halen wat erin zit in Content Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. 

Podiumervaring

Via zelfstudies en workshops kunnen ze nieuwe vaardigheden leren, op het prikbord kunnen ze oproepjes plaatsen voor bijvoorbeeld nieuwe bandleden, modellen en/of videoclipmakers. En natuurlijk als kers op de taart is er het wedstrijdtraject waar jongeren podiumervaring kunnen opdoen tijdens een voorronde in hun eigen provincie. Alle winnaars krijgen een coachingstraject en de eerste prijswinnaars gaan door naar de finale. Finalewinnaars presenteren hun werk op een hoofdpodium, van Mysteryland tot Oerol. 

Kunstbende Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, Provincie Overijssel, Gemeente Zwolle, Gemeente Deventer, Gemeente Enschede, Gemeente Steenwijkerland, Rabobank Nederland, Hervormd Weeshuis en Hedon Zwolle. 

Hedon is open voor iedereen die wil komen aanmoedigen; de entree is gratis.