Bestuur Probus Zwolle e.o. Vrouwen 2
Bestuur Probus Zwolle e.o. Vrouwen 2 Leni van Remmerden

Probus Vrouwenclub 2

Ingezonden Ingezonden

De tweede Zwolse Probus Vrouwenclub ontvangt op 18 november een officieel certificaat van erkenning van de vereniging Probus-Nederland (https://probus-nederland.nl/ ).

Probus betekent professional & business en bestaat sinds 1965. De eerste Probusclub is opgericht in Engeland. Het doel van de Probusclubs is bevordering van saamhorigheid en vriendschap van mensen van 55 jaar en ouder, die een maatschappelijk verantwoordelijke functie vervuld hebben. Inmiddels bestaan in vele landen Probusclubs. De leden hechten waarde aan het regelmatig ontmoeten van elkaar, ieder vanuit een persoonlijke, intellectuele en maatschappelijke achtergrond.

De bindende elementen zijn verbreding van kennis en interesse, verruiming van inzicht en ontspanning, via maandelijkse bijeenkomsten. Tijdens de bijeenkomsten verzorgen de leden bij toerbeurt een presentatie of een excursie.

Voorbeelden van onderwerpen tijdens de bijeenkomsten zijn Renaissancekunst in Italië, Grannies2Grannies en evacué’s tijdens de slag om Arnhem.

Er is nog plaats voor enkele nieuwe leden bij de tweede Probus Vrouwenclub in Zwolle. Belangstellenden kunnen voor inlichtingen of vragen terecht bij de secretaris: secretarisPZV2@gmail.com .