Optreden Swingshift
Optreden Swingshift Foto: Ineke Gerritsen

Van zingen wordt je blij! Swingshift zet zich op de kaart

· leestijd 1 minuut Ingezonden Ingezonden

Live samen zingen kan en mag gelukkig weer! En dat is maar goed ook, want zingen is hartstikke gezond: het is goed voor je lijf, het geeft ontspanning en het maakt je vrolijk. In de periode van 14 mei t/m 12 juni is er een landelijke actie waarbij alle zangers die op zoek zijn naar een koor, op een online korenkaart kunnen zien waar er allemaal gezongen wordt en welk koor hen daarbij het meeste aanspreekt en het beste past. 

Ook koor Swingshift doet mee aan dit landelijke initiatief en voorzitter Jordi Storms geeft aan waarom deze actie zo mooi aansluit bij de ambities van Swingshift: “Swingshift is een bekend, middelgroot popkoor uit Zwolle. Op dit moment hebben we 10 sopranen, 10 alten, 4 tenoren en 3 bassen. In de optimale bezetting worden er nog een paar mannen toegevoegd. 

Het doel van deelname aan deze landelijke actie is tweeledig,  ”Door onszelf op de kaart te zetten hopen we allereerst mannen enthousiast te maken voor het zingen in een koor. Daarnaast zijn we op zoek naar een nieuwe dirigent en mogelijk dat zoekende dirigenten enthousiast worden als ze ons op deze kaart tegenkomen”.

In heel Nederland, Zwolle niet uitgezonderd, zijn veel koren met elk hun eigen stijl en genre. Het repertoire van Swingshift is een goede mix van eigentijdse muziek, van Engels en Nederlandstalig, van uptempo en mooie meerstemmige luisterliedjes. Swingshift verwelkomt tijdens “Koor op de Kaart” nieuwe zangers en zangeressen om tijdens een open repetitie samen de energie van zingen te ervaren. Kijken magen, meedoen zeker ook!

“Swingshift staat ook op de kaart! Iedereen is welkom! Je kunt naar de open repetities op de maandagen t/m 12 juni in het Jubal gebouw, Geert Grootestraat 1 in Zwolle” Voor meer informatie verwijst de voorzitter naar de facebookpagina van Swingshift of een mailtje naar secretarisswingshift@gmail.com. Geïnteresseerde dirigenten kunnen per mail informatie opvragen naar de openstaande vacature. 

Kijk voor meer informatie op de website www.kbzon.nl/koren-kaart/