Video Dedicated Follower naar Grieks video art festival.

Nieuws Ingezonden

Art Video Dedicated Follower van de Zwolse Marit otto, is geselecteerd voor het filmfestival VIDEO ART MIDEN (Zero Minus Zero) in Kalamata, Griekenland.

Geselecteerd

Dedicated Follower(2022) is samen met 130 andere video’s verkozen uit 1400 inzendingen om vertoond te worden op een 4-daags Video art festival in Kalamata. VIDEO ART MIDEN is een festival van hedendaagse videokunst waarbij elke dag een ander deel van de stad wordt geactiveerd. 

Het festival is te bezoeken van 6 tot 9 juli 2023.

In de video Dedicated Follower 2022 ontleedt Marit op collageachtige wijze het hedendaagse sociale fenomeen volgen. Het wordt spreekwoordelijk op de snijtafel gelegd, ontdaan van zijn algemeen maatschappelijke aanvaardingen en kritisch onder de loep genomen. Ironie en brute werkelijkheid, fictie en non-fictie wisselen elkaar af. Beeld en geluid vertellen een tegenstrijdig verhaal.

Over Festival Video Art Miden (Zero minus Zero*)

Audiovisuele en artistieke experimenten, ritme, verbeelding, kleur, poëzie, videodans, performance, animatie, kunstmatige intelligentie, persoonlijke verhalen, hedendaagse sociaal-politieke-existentiële reflecties en beelden uit de toekomst komen samen in een rijk internationaal programma, dat de trends van onze tijd op mondiaal niveau traceert, door het werk van zowel gevestigde als opkomende jonge kunstenaars.

Lees meer: https://www.festivalmiden.gr/en/video-art-miden-kalamata-6-9-july-2023/

Video Dedicated Follower maakt samen met 11 andere video’s deel uit van de sectie 02 ‘The Thinker’ met werken die twijfel uitdrukken of de Sisypheïsche dimensie van het leven uitbeelden en ons stof tot nadenken geven. Het totaal duurt 51 minuten en wordt zaterdag 8 juli om 21u in de buitenlucht vertoond.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden