Video Dedicated Follower naar Grieks video art festival.

Nieuws Ingezonden

Art Video Dedicated Follower van de Zwolse Marit otto, is geselecteerd voor het filmfestival VIDEO ART MIDEN (Zero Minus Zero) in Kalamata, Griekenland.

Geselecteerd

Dedicated Follower(2022) is samen met 130 andere videoā€™s verkozen uit 1400 inzendingen om vertoond te worden op een 4-daags Video art festival in Kalamata. VIDEO ART MIDEN is een festival van hedendaagse videokunst waarbij elke dag een ander deel van de stad wordt geactiveerd. 

Het festival is te bezoeken van 6 tot 9 juli 2023.

In de video Dedicated Follower 2022 ontleedt Marit op collageachtige wijze het hedendaagse sociale fenomeen volgen. Het wordt spreekwoordelijk op de snijtafel gelegd, ontdaan van zijn algemeen maatschappelijke aanvaardingen en kritisch onder de loep genomen. Ironie en brute werkelijkheid, fictie en non-fictie wisselen elkaar af. Beeld en geluid vertellen een tegenstrijdig verhaal.

Over Festival Video Art Miden (Zero minus Zero*)

Audiovisuele en artistieke experimenten, ritme, verbeelding, kleur, poƫzie, videodans, performance, animatie, kunstmatige intelligentie, persoonlijke verhalen, hedendaagse sociaal-politieke-existentiƫle reflecties en beelden uit de toekomst komen samen in een rijk internationaal programma, dat de trends van onze tijd op mondiaal niveau traceert, door het werk van zowel gevestigde als opkomende jonge kunstenaars.

Lees meer: https://www.festivalmiden.gr/en/video-art-miden-kalamata-6-9-july-2023/

Video Dedicated Follower maakt samen met 11 andere videoā€™s deel uit van de sectie 02 ā€˜The Thinkerā€™ met werken die twijfel uitdrukken of de SisypheĆÆsche dimensie van het leven uitbeelden en ons stof tot nadenken geven. Het totaal duurt 51 minuten en wordt zaterdag 8 juli om 21u in de buitenlucht vertoond.

Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 21 uur geleden