Vocaal Ensemble Cantabile met Javier Rodriguez bij eerder concert
Vocaal Ensemble Cantabile met Javier Rodriguez bij eerder concert Foto: eigen foto

Kerstconcert van Cantabile in Hattem met Argentijnse tenor Javier Rodríguez

· leestijd 1 minuut Nieuws Ingezonden

Vocaal Ensemble Cantabile geeft op woensdag 20 december een bijzonder kerstconcert in de Grote Kerk van Hattem. Het programma staat in het teken van ‘Música Celestial’.  Een koorprogramma met hemelse muziek vooruitkijkend  naar het licht van kerst.

Een bijzonder kerstconcert waarin Vocaal Ensemble Cantabile samenwerkt met de bekende Argentijnse tenor Javier Rodríguez. Naast deze tenor verleent ook het kwartet Huygens Consort medewerking aan dit concert.

De Argentijn werkte al een keer eerder samen met Cantabile. Ook werkte hij al  meerdere keren samen met het Huygens Consort.  Ook hebben het Huygens Consort en Javier Rodríguez meerdere keren gezamenlijk opgetreden in Argentinië.

Het kerstconcert heeft een afwisselend programma. Naast bekende Christmas Carols als ‘Nativity Carol’ van Rutter, worden ook klassiekers als ‘I’m dreaming of a white Christmas’ uitgevoerd. U maakt kennis met de Argentijnse volksmuziek in solo-optredens van Javier Rodríguez.  Ook het Huygens Consort vult een deel van het programma. Het publiek wordt bij het kerstconcert betrokken in de vorm van enkele samenzangliederen.

Aan het einde van het programma zullen beide vocale ensembles samen met Javier enkele delen uit de beroemde ‘Misa Criolla’ en ‘Navidad Nuestra’ van Ariel Ramirez vertolken. Samen staan zij garant voor een schitterende uitvoering van deze Argentijnse muziek

Misa Criolla en Navidad Nuestra kennen talloze verwijzingen naar de Argentijnse Volksmuziek - van tango tot indiaanse klanken. De uitvoering krijgt extra kleur door de deelname van de Argentijnse tenor. De stem en uitstraling van Rodríguez zijn zo authentiek en opvallend, dat de componist Ramirez hem jarenlang als vaste zanger bij de uitvoering van zijn concerten betrok.

Een muziekavond vol temperament en warmbloedigheid waarin klassieke muziek en Argentijnse folklore elkaar ontmoeten.

Het kerstconcert begint om 20.00 uur

Kaarten kosten € 15,- en zijn verkrijgbaar aan de zaal en via de website  www.cantabilehattem.nl