Afbeelding
Pedro Sluiter

Wokstadion Zwolle: zomers genieten van een ā€˜Wauwā€™ moment

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

(door Peter de Jong)

ZWOLLE - De ā€˜all you can eatā€™ formule is in de negen jaar dat het Wokstadion Zwolle bestaat, gegroeid van Aziatisch naar werelds. Gasten worden op hun wenken bediend. Dat maakt de gang naar het Wokstadion prettig en de diversiteit van de gerechten zorgt voor een glimlach bij vertrek.

De familie Wu, uitbaters van het Wokstadion Zwolle, hebben de stad inmiddels omarmd. Het gezin woont in Stadshagen, de beide kinderen gaan naar het basisonderwijs en maandag is de dag die volledig in het teken van het gezin staat. ā€˜Quality timeā€™ want Ć©Ć©n dag in de week is het restaurant gesloten. De overige zes dagen is het hard werken onder de rook van de plaatselijke voetbaltrots. ā€œMijn werkdag begint rond twaalf uur ā€™s middags. In de loop van de middag maak ik een rondje door de keuken. Een laatste check of alles klaar staat. Niets mag ontbreken. Wij hebben inmiddels een grote schare vaste klanten; gasten die regelmatig terugkomen. Die waardering voelt goedā€, zegt Wu. Zo blijkt uit een onderzoek van Tripadvisor dat negen van de tien gasten (!) een bezoek aan het Wokstadion beoordelen van gemiddeld tot heel goed en zelfs uitstekend. Verleden jaar vertelde Wu nog over het ā€˜wauwā€™ moment bij veel gasten. ā€œWokken is niet alleen meer het Aziatische eten, het is veel meer. Sushi is vooral geliefd bij jongere gasten. De ouderen hechten meer aan traditie en doen zich veelal te goed aan gerechten uit de wok of van de grill. Zo komt een ieder bij ons aan zijn of haar trekken. Ook de kinderen met voor de allerkleinsten een speciale kinderhoek.ā€

Met de huidige zomerse, deze week zelfs tropische temperaturen, is een verblijf in het Wokstadion als aangenaam te omschrijven. De airco werkt op volle toeren en dat merkt men direct bij binnenkomst. ā€œWij proberen de binnentemperatuur op twintig graden te houden. En ja, onder deze omstandigheden zal het ijsbuffet extra aandacht krijgenā€, zegt Wu. Aandacht die men de afgelopen weken zeker heeft gehad van de vele scholieren die, na afloop van de eindexamens, in groten getale met klasgenoten en een leerkracht gebruik hebben gemaakt van het speciale scholierentarief. Een aantrekkelijk tarief met als voorwaarde dat er niet individueel, maar alles in een rekening wordt gebracht. Noem het gemakshalve het scholieren ā€˜all-in conceptā€™.

Onder de gasten van het Wokstadion zijn uiteraard voetballiefhebbers. Deze groep kijkt wellicht hals reikend uit naar de start van het nieuwe voetbalseizoen. Het Wokstadion biedt met hun speciale VIP-ruimte, met uitzicht op het speelveld van PEC Zwolle, een uitgelezen mogelijkheid om een thuiswedstrijd van PEC Zwolle te combineren met de heerlijke gerechten uit de Oosterse keuken. ā€œMet name de grote wedstrijden tegen topclubs zijn in trek. De thuiswedstrijd tegen Ajax in het nieuwe seizoen betekent voor ons nu al dat de VIP ruimte is volgeboektā€, zegt een van de medewerkers van Wu. Het harde werken van Wu heeft ook een keerzijde. Zijn kennis van de Nederlandse taal heeft nog niet het beoogde niveau bereikt. ā€œMaar gasten zeggen dat het wel steeds beter gaatā€, zegt Wu lachend. Afijn, niet de taal maar het eten bepaalt het succes van het Wokstadion.