De Happy ‘Ingeburgerd’ Horeca
· leestijd 1 minuut Rondje Swolle(door Peter de Jong)
Paula Ester is anderhalf jaar manager van Ingeburgerd Zwolle en Gorssel. Na tien jaar werken bij de Librije, was ze toe aan een nieuwe stap. āOp het leukste plein van Zwolle, de Nieuwe Marktā, aldus Ester.
Wat de laatste tijd erg in opkomst is, zijn de veganistische producten. āPuur en eerlijk. Ik merk dat onze veganistische salades ook door niet veganisten als lekker worden ervaren. Met avocado, noten en soja bereiken wij een brede smaak.ā Sinds twee weken is er āburgerā samenwerking met cafĆ© Koos, ook op het plein gesitueerd. Paula: āKoos heeft geen keuken, ook geen ambitie om iets in die richting te ondernemen. Koos wilde wel dat zijn gasten rond etenstijd blijven. Tja, zo kwamen wij met hem in gesprek met als resultaat dat Koos onze burgers bij zijn gasten serveert. Een win-win situatie: zijn gasten blijven, wij zien het als het verlengen van ons terras.ā Ingeburgerd zit inmiddels zoān zes jaar op de Nieuwe Markt; de komst van bijna buurman BrassBoer heeft ook voor hen een positieve invloed. Geruchten van een mogelijke verhuizing naar het pand van Van Beek Lederwaren op de Grote Markt kan naar het rijk der fabeltjes worden verwezen. Ingeburgerd eigenaar Jelle van der Weerd zou het pand op de Nieuwe Markt echter wel interessant vinden.
Paula & passie: āgek op horeca en na tien jaar Librije was ik klaar voor iets anders. Het kunstje was mij bekend, nu doe ik totaal iets andersā
Paula & presentatie: āwij zijn hier hip, snel, laagdrempelig en voor alle leeftijdenā
Paula & professionaliteit: ānaast opleiding en ervaring komt passie om de hoek kijken. Bij Ingeburgerd betekent dat snel schakelen en op drukke dagen gas gevenā
Paula & poen: āhet gaat vooral om een goede prijs-kwaliteit verhouding; geld als verdienmodel is belangrijk maar niet de hoofdmootā
Paula & privĆ©: āsporten met Jelle en collega Cynthia; ook regelmatig gymā