Afbeelding
Pedro Sluiter

Sprankelende champagne met een boeketje kleur en geur

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

(door Peter de Jong) BINNENSTAD - De Stadsbloemist by Alex van Assen en de Wijnwereld uit Zwolle slaan de handen ineen. Even geen corona maar een bijzondere actie. Want zondag 10 mei is het weer Moederdag en dat willen de beide initiatiefnemers vieren met iets gezelligs. Topbloemen en topwijnen voor topmoeders, dat is hun lijfspreuk.

Ambachtelijke zaken maken hun opmars in de Zwolse binnenstad. Zoals op de Blijmarkt waar pure ambacht zich vertaalt in het aanbod van food en delicatessen. Niet vreemd dat bloemist Alex van Assen zijn oog liet vallen op een pand in de nabijheid, de Kamperstraat. Daar opende hij op nummer drie onlangs de Stadsbloemist. “Ik ben gek van de Zwolse binnenstad. Toen dit pand vrij kwam, was ik direct verliefd. Voor mij was het ‘now or never’. Een nieuwe uitdaging in het centrum waar nog geen bloemenzaak gevestigd is. De directe omgeving sprak mij aan vanwege het vele aanbod van ambachtelijke zaken. Met de Stadsbloemist wil ik dat eveneens uitstralen.” Bloemen en Van Asten, bepaald geen onbekende in Zwolle. Met zijn vorige zaak aan de Hogenkampseweg heeft hij in dertig jaar een behoorlijk klantenbestand weten op te bouwen. Vrees dat deze mensen de weg naar de Kamperstraat niet gaan vinden, heeft hij niet. “Beetje goodwill maar ook mijn service zijn sterke argumenten om daar niet bang voor te zijn. Voor mijn vaste klanten uit woonzorgcentrum Arcadia ligt dat helaas anders. Zij kunnen niet zomaar even naar de binnenstad wandelen. Dat betreur ik, daarom is het mijn bedoeling om na het coronavirus mijn vaste klanten van Arcadia persoonlijk op te halen en hen mijn nieuwe zaak in de Kamperstraat te laten zien.”

Horecaman

Een paar weken geleden liep Marcel Meulhof, teamlid van Wijnimport de Wijnwereld uit Zwolle, even bij Van Assen, zijn buurman, naar binnen. Om hem te feliciteren met zijn nieuwe zaak. Het gesprek kwam spontaan uit bij Moederdag; wat zou het leuk zijn om moeders eens te verrassen met een prachtig boeket en een heerlijk wijntje. “De krachten bundelen”, zegt Meulhof. Zo gezegd, zo gedaan. Voor Meulhof, die in het verleden als horecaman diverse bedrijven waaronder een zaak in de Kamperstraat runde, een mooi voorbeeld van ’n een-tweetje. Ook de Wijnwereld ervaart in deze tijd de gevolgen van de coronacrisis. “Meerdere horecazaken voorzien wij van onze wijnen maar dat ligt nu, net als de proeverijen, volledig stil. Wij importeren met zes andere bedrijven kwaliteitswijnen uit de hele wereld. Rechtstreeks vanaf de boer en wij richten ons grotendeels op de huis- en schenkwijnen binnen de horeca. Daarnaast is de Wijnwereld ook actief op de particuliere markt. Het kennismakingsgesprek met Van Assen mondde al heel snel uit in een samenwerking voor Moederdag. Twee zielen, een gedachte met als voornaamste doel, zet moeders in het zonnetje. Zeker in deze barre tijden.”

Zes combi-tips voor Moederdag

  • Lieve moeder: verras haar met een rode roos en een Syrah rosé
  • Pittige moeder: zij krijgt een lelie met een Grenache rosé uit de Provence, exploderend droog en fruitig
  • Zorgzame moeder: voor haar een gerbera met een Pinot Grigio, elegant en fruitig
  • Werkmoeder: krijgt een delfinium met Chardonnay 0.0 want tijdens het werk wordt er geen alcohol gedronken.
  • Leuke moeder: verras je met een madeliefje en een Verdejo
  • Top moeder: ga voor een top boeket met een sprankelende champagne.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13