Afbeelding
Eigen foto

Gehoord onder de Sassenpoort

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

ZWOLLE - Nu de horeca gesloten blijft (zie foto), rijst de vraag, hoe verder? De financiële tegemoetkoming van het Rijk helpt maar er is meer. De bij de Horeca Evenementen Stichting Zwolle, de HESZ, aangesloten horecazaken hebben zich massaal op afhaal- thuisbezorgd menu’s en drankjes gestort. Een rondje langs de horecavelden geeft het volgende afhaal- dan wel thuisbezorgd beeld. ‘Want de Zwolse horeca gaat door’, is de slogan op de HESZ site. Kortom, de horeca in de overlevingsmodules.

Nicole en Martijn van Bokkers te Buiten hebben wekelijks andere menu’s met tevens borrelplankjes en specials****La Cucaracha vraagt coronasteun; onder de noemer ‘help ons van de corona af’ wordt bij elk hoofdgerecht een gratis coronabiertje meegeleverd. Viva Mexico.****Hotdogs bij Dogtails zijn te bestellen en af te halen want Dogtail Rolf blijft ze bakken****In de Hetebrij-winkel speciaalbier, wijn, lekkere hapjes en gerechten en tevens soep van Meneer Jan. ‘Shop until you drop’ maar online bestellen mag ook****Nancy en Rachel van Bonne Femme willen in coronatijd graag gasten in de watten leggen. Hoe zij dat doen? Kijk op hun Facebook of instagram voor de nodige eet- en bestellust.****Ingeburgerd burgert lekker door, zelfs Vega of vegan. “Alles kan”, zegt Jelle “van lunch, brunch en broodjes tot on ze burgers”.****Zin in tapas? Las Rosas staat voor u klaar. Waar Spaanse passie en Zwolse gezelligheid met succes zijn samengesmolten****Bierpakketten, borrelboxen en maaltijden, Het Refter heeft het. Voetballiefhebbers, opgelet: het Refter stelt speciale pakketten samen met bieren en eten voor verschillende voetbalwedstrijden****Over bieren gesproken, café de Gezelligheid heeft een speciale bierwinkel geopend. Dorstig? Hilde en Jos blijven voor u zorgen. Laatst ‘spraken’ wij Jos op een vroeg moment in de ochtendglorie.

<foto Jos/Gezelligheid>

‘He, Jos, jij bent er vroeg bij’

‘Ja, begint te wennen, ben nu elke dag vroeg uit de veren’

‘Dat is toch niks voor een horecaman?’

‘Klopt, ik ben d’r ook niet blij mee’

‘Ja, corona, daar wordt niemand blij van’

‘ Gelukkig heb ik best nog wel wat dingetjes te doen’

‘Moet niet te lang gaan duren’

‘Nee, is niemand mee gebaat’

‘Joow, tot ziens dan’

‘Groetjes’

****Het Ensemble trio Michelle, Carlos en Yannick zijn ook druk, met hun a la maison maaltijden. Tevens heeft Ensemble een aller aardigste koffie-samenwerking met buurman Herman Brood Museum****Een stukje de Diezerstraat in, bij Menno van Blocks. Erwtensoep, spareribs, pasta’s en runderstoof, zowel af te halen als thuisbezorgd****

Bij D’Andrea’s een heel origineel aanbod: neem je eigen pannetje mee, laat hem vullen door Hetty en Gerritjan, ga naar huis, begin te smullen, maak een foto van jouw thuisdiner en stuur die naar Hetty****Woodies heeft diverse speciaal bier pakketten en afhaalmenu’s****Een proeverijtje thuis? Martin en Django van de Zoete Inval staan voor je klaar en geniet thuis van shared dining****Wijnbar OAK van Pieter en zijn team hebben heerlijke wijnen – uiteraard – bieren, goede gerechten en luxe giftboxen****McDonald’s bezorgt ook aan huis hun bekende eetrepertoire****Sushi van Blue Sakura, je kunt het gewoon bestellen. Bezorgen doen zij zelfs tot buiten Zwolle****De hele menukaart van Vaca Negra thuis op tafel? Ook dat is mogelijk!****Jouw favoriete biertje van DAVO is online te bestellen. Je krijgt het thuis bezorgd. Opmerkelijk: een keer per maand wordt plastic verzameld wat in de omgeving zwerft. Dat afval krijgt een tweede leven. Meehelpen? Dat kan ook via Facebook of Instagram****De succesklapper Kapsalon Döner van Hawaii is beschikbaar om af te halen. Kan ook thuis bezorgd worden**** Het Wijnhuis heeft een speciale kelderverkoop van hun wijnen; bestelling@wijnhuiszwolle.nl ****Liever Grieks? Olympia bezorgt thuis of gewoon afhalen****Het Vliegende Paard blijft ludiek, dat hoort ook bij hen. Van vegetarisch tot de speciaalbierkoerier en als klapper:Heitje voor een karweitje****

HEB LIEF! Ja, ja, u weet vast wel waar de Grote Markt vroeger om bekend stond. Zwolle had in die tijd een beul die zijn werk op het schavot dat op de Grote Markt stond, verrichtte. Het doodvonnis was wel een uitzondering; de laatste misdadiger die op dit schavot de dood vond, was Albert Wetterman die in 1837 voor de moord op zijn eega werd opgehangen. Meer tekst uit de oude doos? Op de Grote Markt, tegenover Maxims, kunt u het hele verhaal lezen. Tiz maar dat u ’t weet als u, na de verplichte horecasluiting, weer gezellig als vanouds op het terras voor de Hoofdwacht een drankje drinkt. Gelukkig heeft de Zwolse kunstenaar Ronald Westerhuis in deze coronatijd een mooi advies voor een ieder: Heb Lief! En niet alleen op de Grote Markt!

TOEDELS & EET SMAKELIJK!