Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

La Gondola Pizzeria & Shoarma: Blij met Zwolle, tevreden met de omgeving

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

(door Peter de Jong) ZWOLLE - Op de kop af twintig jaar is Huseyin Yeleser eigenaar van La Gondola aan de Thomas a Kempisstraat in Zwolle. Hard werken en zeven dagen in de week geopend; het geheim achter het succes van deze bezorg- en afhaalservice. In het vernieuwde deel van de straat wilde Yeleser met zijn zaak niet achterblijven en heeft hij La Gondola van nieuw elan voorzien.

“Een telefoonzaak, ja, die zat hier toen ik het pand overnam.” Eigenaar Yeleser duikt, op mijn verzoek, in het verleden. In 2013 verhuisde hij met zijn bedrijf van het Weezenland naar de Diezerpoort. Een bewuste verhuizing. “Ja, op mijn vorige locatie kwam steeds minder publiek langs. Ook automobilisten konden hun auto niet voor de zaak kwijt. En na de sloop van het toenmalige ziekenhuis merkte ik de terugloop van klanten. De verhuizing naar mijn huidige pand is een prima besluit geweest. Zeker nu de straat na de renovatie er mooi bij ligt. Ik ben heel tevreden hoe de gemeente deze omgeving heeft aangepakt en met de vernieuwingen die ik aan dit pand heb laten uitvoeren”, zegt Yeleser.

Bezorgpizza

Met ontwikkelingen meegaan, het is voor Yeleser vanzelfsprekend. Naast de verbouwing van het pand, betekent dat ook een uitgekiende menukaart en gebruik maken van social media. Toch blijft de keuken het belangrijkste domein van de eigenaar. Daar bereidt hij dagelijks de verse pizza’s, maakt ingrediënten grotendeels zelf en kan zijn opgedane keukenervaring bij Hawaii –de familie Cumert is zijn schoonfamilie – helemaal uitleven in zijn eigen werkplek. Daar houden de werkzaamheden van Yeleser echter niet mee op. Hij is een man die graag de puntjes op de i zet. “Van koken tot schoonmaken en inkoop, ik doe het allemaal zelf. Dat is hard werken. Zeven dagen in de week ben ik hier vanaf het middaguur om het eten voor te berieden. Dat is meer dan alleen maar pizza’s; ook de populaire kapsalons en döner zijn hot items bij ons op de kaart. Dit werk vind ik leuk om te doen. Een eigen restaurant heeft niet mijn interesse. Veel te veel drukte om mij heen. Zo lang ik mij gezond voel, blijf ik hier werken”, aldus Yeleser. Zijn producten zijn meermaals zijn onderscheiden, iets waar hij nog steeds trots op is. Zo laat hij een artikel uit de Stentor zien waarin staat dat de bezorgpizza van La Gondola als beste Zwolse pizza uit de bus kwam. Getest door twee koks, werkzaam in Italiaanse restaurants. Zelfs jaren na dato laat de eigenaar dit stukje tekst glimlachend zien.

Stadsdrukte

Is het allemaal hosanna? Yeleser kijkt een beetje bedenkelijk. “Het is moeilijk om goede en betrouwbare bezorgers te krijgen. Onze bezorgservice beslaat twee scooters, een fiets en een auto. Al deze middelen kunnen wij gelukkig wel in zetten maar vanwege het drukke stadsverkeer kan het voorkomen dat een bestelling niet op tijd wordt afgeleverd. Naar het puntje van Stadshagen en terug, soms is de bezorger een klein uur onderweg. Uiteraard is dat te lang en voor de klant niet fijn. Die wil op de afgesproken tijd het eten thuis hebben. Wij doen er alles aan om dit soort momenten tot een minimum te bepreken.”

www.la-gondola-zwolle.nl