Ribs Company Zwolle
Ribs Company Zwolle Foto: Pedro Sluiter

Ribs Company: Simpel concept basis succesformule

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

(door Peter de Jong) ZWOLLE - Jong, dynamisch en laagdrempelig, zo luidt de formule voor twee jonge Zwolse franchisenemers: Nasser Ahmadzoi (34) en Farid Aslami (30). Zij maken hun droom werkelijkheid bij Ribs Company, een bezorg- en afhaalrestaurant met spareribs, burgers en chicken als de belangrijkste menu-ingrediënten.

Om direct na corona een nieuwe zaak te beginnen, je moet het lef maar hebben. In het geval van Ribs Company liggen de mogelijkheden net even iets anders. Dit bedrijf is in 2018 opgericht door horecaman Erhan Özer die al in 2012 een soort van voorstart met zijn idee heeft gemaakt. Özer opereert vanuit het hoofdkantoor in Apeldoorn en sinds de herstart in 2018 zijn er inmiddels acht vestigingen aan zijn totaalketen toegevoegd. “Mijn idee heb ik voor het eerst in 2012 gelanceerd. Een bezorg- en afhaalrestaurant met als hoofdproducten spareribs, burgers en chicken. Het idee werd direct door velen omarmd maar het totaalplaatje van een eigen onderneming voldeed niet aan mijn verwachtingen. Ik heb daarvan geleerd en enige jaren geleden maakte ik een herstart met een eigen groothandel, een toegankelijke en overzichtelijke website en een geavanceerd kassysteem. Daarnaast zijn wij onze eigen sauzen gaan ontwikkelen en we hebben een nieuwe en gezonde kookwijze ontwikkeld, ook voor de vegetarische gast”, vertelt Özer. Zijn visie bleek succesvol waarna hij vanaf eind 2019 als franchisegever met Ribs Company de aandacht van jonge ondernemers trok.

Zwolle

Corona bleek een schot in de roos voor zijn bedrijven te worden. De sluiting van de horeca had tot gevolg dat gasten zich meer en meer gingen bedienen met afhaalmenu’s. Ribs Company viel niet onder de horecasluiting en dat hebben ze gemerkt. Omzetten stegen, het aantal franchisenemers nam toe en zo mocht eigenaar Özer zich heugen in een toenemende belangstelling voor zijn producten. Voor dit jaar ligt de lat op 10 Ribs Company’ s terwijl dat aantal in 2022 naar 25 moet worden opgeschaald. In die uitbreiding is Özer blij met Zwolle. Hij zegt: “ik ben in Zwolle benaderd door twee, jonge ondernemers. Zij wilden graag in hun stad een Ribs Company starten. Uit mijn gesprekken met hen bleek al snel dat deze ondernemers een welkome aanvulling binnen mijn bedrijf zijn. Ze beschikken over de nodige horeca-ervaring en hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Wij vonden elkaar snel, ook omdat ik geen harde franchise heb. Het concept is simpel, er wordt gewerkt vanuit één naam maar eigen visie is altijd welkom. En Zwolle had ik al langer in gedachten. Het is een leuke en grote stad met veel inwoners. Ik had gelijk het gevoel dat het hier ook moet lukken. Ook qua afstand ligt het in een gebied waar ik veel mogelijkheden zie.”

Kookwijze

Behoudens een special ontwikkelde kookwijze – nee, Özer gaat het geheim van deze bereiding niet vertellen – en hoogwaardig vlees, biedt de keuken naast de hoofdbestanddelen ook bijproducten als side dishes, desserts en drinks. Met een toegankelijk prijsniveau wordt Zwolle vanaf 5 juli aanstaande verrijkt met een nieuwe horecaleverancier die het thuis eten nog meer elan zal geven. 

Ribs Company, op de hoek van de Thomas a Kempisstraat 46/Vechtstraat is vanaf 5 juli 2021 geopend.