Afbeelding
Hans Smit

Degelijk en effectief Berkum verslaat SDVB in seizoensouverture met 2-0

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)
ZWOLLE - Berkum heeft in 1D direct een tik uitgedeeld aan concurrent SDV Barneveld door op De Vegtlust met 2-0 te winnen. Be Quick ?28 speelde met 2-2 gelijk bij Sparta Enschede. WVF?FC Zutphen werd afgelast.

Berkum-aanvoerder Dirk Muis is uiteraard blij met de eerste winst. ?Het was vooral degelijk van onze kant. Zoals zij vorig jaar hier wonnen met effectief spel, zo hebben wij SDVB nu bestreden. De weinige kansen die we kregen hebben we in de eerste helft optimaal benut.? In de achtste minuut is het al raak als Chris van der Meulen wegdraait bij zijn tegenstander en prima afdrukt in de linkerbenedenhoek. Daarna is er een overwicht voor de gasten uit Barneveld die via Rob Knul langszij lijken te komen, maar doelman Dominic van Hoof houdt zijn ploeg bekwaam op de been. Zes minuten voor rust verdubbelt Marc van der Meulen de voorsprong met een bekeken schuiver.

Na de thee probeert de ploeg van Hans van Arum het nog wel maar de beste kansen zijn voor Berkum. Zo kopt Chris van der Meulen op de lat en is Johnsen Bacuna dichtbij de 3-0. In het rommelige tweede bedrijf komt de voorsprong eigenlijk geen moment in gevaar.

Dat zag ook Dirk Muis. ?Het was inderdaad nogal onnauwkeurig, maar we hebben weinig weggegeven tegen een prima ploeg. Hier kunnen we dik tevreden mee zijn.? De tot rechtsback getransformeerde centrale verdediger heeft geen moeite met zijn nieuwe positie. ?Ik schik me in mijn rol. Het ploegbelang gaat boven alles.? Muis is vooral content met de organisatie binnen zijn team. ?Het staat prima. Dat zag je vandaag ook. In de breedte hebben we misschien wat ingeleverd, maar als ik zie hoe makkelijk ook jongens van het tweede elftal aanhaken, verwacht ik veel van dit seizoen.?

Remise Be Quick ?28
Promovendus Be Quick'28 lijkt op weg naar een zege in Enschede als vijf minuten voor tijd Bas Buimer, die ook tekende voor de 0-1, de 1-2 op het bord brengt. Sparta komt twee minuten voor tijd echter alsnog langszij. Een bittere pil voor trainer Arnie Pot. ?Ja, dat kun je wel zeggen, hoewel ik verder wel kan leven met dit gelijkspel. Sparta heeft een goede ploeg. Jammer dat ik in de laatste minuten noodgedwongen twee wissels moest toepassen. Misschien ging dat toch ten koste van de organisatie.? Grootste winstpunt is voor Pot de constatering dat zijn ploeg het niveau aan kan. ?Je kunt nog zo'n goede voorbereiding draaien, de competitie is toch een heel ander verhaal. Zonder hoog van de toren te blazen heb ik kunnen zien dat we met deze jonge ploeg mee kunnen komen. Mooi.?