Be Quick ?28 verslaat WVF in finale

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE/OOSTERWOLDE - Be Quick ?28 heeft het Berend Elzerman-toernooi bij VSCO ?61 in Oosterwolde gewonnen. De overwinningen op de uit de hoofdklasse gedegradeerde ploegen WHC en WVF (in de finale) zijn een mooie opsteker voor de ploeg die afgelopen seizoen kampioen werd in de tweede klasse en daarna de nodige basisspelers zag vertrekken.

Veel betekenis willen trainers Freddy Smit van WVF en Arnie Pot van Be Quick ?28 niet hechten aan de resultaten op het oefentoernooi. WVF won doordeweeks met 5-1 van VSCO ?61. Be Quick ?28 klopte WHC met 2-0. In de finale won de ploeg van Pot met 2-0 door twee goals van Bas Buimer (kort na rust en tegen het einde). De spits die lang twijfelde, maar uiteindelijk vanwege zijn werk besloot te blijven bij Be Quick is door zijn spel en doelpunten uitgegroeid tot een steunpilaar van het elftal.

Ook veel van de nieuwelingen konden Pot bekoren. Zo maakten Ties van Wijk, Michel Lassche, Jordy Veldman, Roan Admiraal en Onur Tekay een goede indruk. ?Je bent toch benieuwd waar je staat. Zeker omdat er na vorig seizoen veel spelers zijn weggegaan en we veel nieuwelingen hebben. We kunnen in ieder geval concluderen dat we ons met deze ploegen kunnen meten?, zegt Pot, die zijn ploeg een matige eerste helft zag spelen. ?In de tweede helft speelden we het na de 1-0 goed uit.? Collega Smit zag een stijgende lijn bij WVF. ?Tegen VSCO was het niet denderend, vandaag was het al een tikje beter?, aldus Smit na de wedstrijd tegen Be Quick. ?Het resultaat zegt me weinig. Als wij stapjes blijven maken, dan staan we er wel aan het begin van de competitie?, aldus Smit, die verwacht met WVF mee te doen in de middenmoot/subtop. ?En dan kijken of we misschien ergens een periode kunnen pakken.?
In 1D, waarin ook Berkum uitkomt, spelen WVF en Be Quick ?28 al in de derde speelronde tegen elkaar, op 19 september.

Afbeelding
Afscheid voorman Natuur en Milieu Overijssel: “Organisatie heeft positieve klank gekregen" Algemeen 31 mei, 16:43
Afbeelding
Vier dominicaanse broeders verhuizen uit klooster Algemeen 31 mei, 16:41
Afbeelding
Hoe deden de Zwolse amateurvoetbalclubs het dit seizoen? Sport 31 mei, 16:34