Degradatie Zwolsche Boys

Sport

ZWOLLE - Wie aan het begin van het seizoen had gegokt op Zwolsche Boys als degradant in 3C was voor gek verklaard, maar door de 1-2 nederlaag tegen Gramsbergen is degradatie een feit voor de groenwitten. Een wedstrijd voor het einde is de achterstand op Gramsbergen opgelopen tot acht punten.

?We hebben het niet in deze wedstrijd weggegeven, maar in het hele seizoen. Maar het hele seizoen zit ook weer in deze wedstrijd verpakt?, zegt trainer Hans Tuin na een middag waarop het langzaam aan duidelijk werd dat het doek voor Zwolsche Boys ging vallen. Het kwam kort na de pauze met 0-2 achter. ?Je weet dat je moet winnen. Tijdens de wedstrijd weet je dan al dat het over is?, sipt Tuin. ?Gezien de spelers die we hadden, hebben we het in de eerste helft goed gedaan. Maar we maken de kansen weer niet af. Het is typerend voor dit seizoen. Veel wisselingen, veel blessures en we laten zelf de kansen liggen.?

HFC Storica gaat nog steeds voor rechtstreekse handhaving in 3C. Dankzij drie goals van aanvoerder Eugene Webb won Storica met 3-2 van Hardenberg ?85. De Zwolse ploeg moet in de laatste twee wedstrijden een gat overbruggen van drie punten op Olympia ?28 en SCD ?83. De laatste competitiewedstrijd is Olympia ?28-Storica.

Afbeelding
Beleef het ware verhaal van Anne Frank op 20 mei in Schouwburg Odeon Algemeen 3 mei, 11:09
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42
Afbeelding
Brandweer doneert duikapparatuur aan Stichting Waterlicht Algemeen 2 mei, 14:36
Afbeelding
Makershuis VAKTOR biedt Mastertraject aan voor creatieve makers in de regio Zwolle Algemeen 2 mei, 12:52